Τι τέξεται η επιούσα;

Κύριε διευθυντά

Ποιον συμφέρει η ένταση με την Τουρκία; Ποιον συμφέρει η πολεμική υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων; Ποιον θα συνέφερε η επιστράτευση σε όλη την επικράτεια, νησιωτική και ηπειρωτική, υπό τη γαλανόλευκη; Ποιον θα συνέφερε η κατάχρηση συνταγματικών εξουσιών στο όνομα της εθνικής σωτηρίας;

Οχι βέβαια την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ – όσες τέτοιες συνωμοτικές θεωρίες και αν ακούγονται καθημερινά στη χώρα μας. Ούτε βέβαια συμφέρει τις ΗΠΑ του Τραμπ ή τη Ρωσία του Πούτιν να ανοίξουν ένα ακόμα θερμό μέτωπο μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, τόσο κοντά στα πύρινα μέτωπα των ισλαμιστών και της Μέσης Ανατολής.

Η ένταση που καλλιεργείται στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, τόσο με την Τουρκία όσο και με τα Σκόπια αλλά και παντοιοτρόπως στο εσωτερικό της χώρας (από το προσφυγικό μέχρι τους τρομοκράτες των Εξαρχειών, τα πολλά και εντεινόμενα κοινωνικά και οικονομικά μέτωπα) δημιουργεί ένα οξύ αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Ολοι μας αναρωτιόμαστε πού και πώς θα καταλήξουν όλες οι συνιστώσες της αυτοκαταστροφής και γιατί η κυβέρνησή μας δεν προσπαθεί να τις αποτρέψει. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση επίμονα εξωθεί κάθε μικρή ή μεγάλη κρίση, εσωτερική ή εξωτερική, προς μια (κατά τη γνώμη της…) «δίκαιη λύση», η οποία υποτίθεται ότι ικανοποιεί ορισμένους αλλά ταυτόχρονα καταπιέζει ή αδικεί άλλους.

Η κοινωνία μας, το έθνος μας συνεχώς και παντού διχάζονται.

Σίγουρα πρόκειται για κακή διακυβέρνηση της χώρας από μια επιπόλαιη, άπειρη, ανερμάτιστη κυβέρνηση. Αλλα πρόκειται επίσης (καταφανώς πλέον) για εξυπηρέτηση οικείων συμφερόντων και καταστάσεων. Πού οδηγούμαστε ως λαός, ως συνταγματική δημοκρατία; Η ιστορία του ελληνικού έθνους μάς δείχνει ότι οδηγούμαστε στο γαλανόλευκο αρραγές μετωπο της εθνικής καταστροφής, όπως έχει συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές από το 1850 μέχρι σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να πέσουμε όλοι στον γκρεμό κρατώντας σημαίες και τραγουδώντας ύμνους!

Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ιδεολογικός θρίαμβος της Αριστεράς.

Μιχαλης Μοσχος

Αντιπρόεδρος,

Ελληνική Εταιρεία Λονδίνου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή