Το Γιουγκομακεδονία πώς σας φαίνεται;

Το Γιουγκομακεδονία πώς σας φαίνεται;

Κύριε διευθυντά

Είναι προφανές ότι με την πολιτική που ακολουθούν οι πολιτικοί στα Σκόπια, το Σκοπιανό δεν πρόκειται να λυθεί με τον μόνο σωστό τρόπο, δηλαδή μία ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία. Από το άλλο μέρος ο ελληνικός λαός, αλλά ούτε και η ελληνική Βουλή μπορούν να αποδεχθούν σύνθετη ονομασία από αυτές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο φιλοσκοπιανός μεσολαβητής του ΟΗΕ, γιατί θα αποτελεί εθνική προδοσία.

Επομένως το θέμα των Σκοπίων έχει καταντήσει ένας γόρδιος δεσμός που όλοι θέλουν να λυθεί αλλά κουδείς μπορεί να το κάνει. Η λύση πρέπει να δοθεί κατά παρόμοιο τρόπο με αυτόν που ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε τον ομώνυμο δεσμό στην αρχαιότητα. Δηλαδή με έναν απλό και ριζοσπαστικό τρόπο.

Αφού οι πολιτικοί δεν μπορούν, τη λύση πρέπει να δώσουν οι δύο λαοί με δημοψήφισμα.

Η ουσία του όλου προβλήματος είναι η ονομασία του κρατιδίου αυτού, η οποία πρέπει να είναι μία σύνθετη μεν αλλά ενιαία, αδιάσπαστη και αμετάφραστη λέξη, και φυσικά για όλες τις χρήσεις. Η λέξη αυτή πρέπει να διαχωρίζει πλήρως το κράτος αυτό, τον λαό του, τη γλώσσα και την ιστορία του, από την ελληνική Μακεδονία, τους Ελληνες Μακεδόνες, την ιστορία και τη γλώσσα τους.

Το πρόβλημα είναι να βρεθεί μία τέτοια ονομασία που να είναι αποδεκτή και από τους δύο λαούς. Ολα τα άλλα είναι τυπικότητες που μπορούν να λυθούν εφόσον την αποδέχονται οι δύο λαοί.

Προσωπικά, όπως έχω αναπτύξει επανειλημμένως σε άρθρα μου, και για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτά, θεωρώ ότι με τις παρούσες συνθήκες, η λέξη Γιουγκομακεδονία (Yugomakedonia) μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, εφόσον τεθεί σε δημοψήφισμα, και δεν έχουν κανένα επιχείρημα να την απορρίψουν τα Σκόπια, και εάν το κάνουν θα χρεωθούν αυτά με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες πιο κατάλληλες σύνθετες λέξεις που θα μπορούσε να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί ή προταθεί κάποια τέτοια.

Επομένως, η μόνη λύση του γόρδιου αυτού δεσμού είναι να τεθεί σε δημοψήφισμα στους δύο λαούς η ανωτέρω ονομασία, ή κάποια παρόμοια που θα επιλέξει η Ελλάδα, και εφόσον τελικά κάποια από αυτές εξασφαλίσει τη συναίνεση και των δύο λαών, τότε και μόνο τότε, να προχωρήσουν οι τυπικές διαδικασίες για τον καταρτισμό της συμφωνίας.

Διαφορετικά ο δεσμός δεν πρόκειται να λυθεί, και η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να επείγεται για τη λύση του, γιατί δεν έχει κατακτητικές ή επεκτατικές βλέψεις όπως είχε τότε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Και με την ευκαιρία θεωρώ απαράδεκτο και προδοτικό Ελληνες πολίτες, και μάλιστα οι πολιτικοί, να αναφέρονται στο θέμα των Σκοπίων με τον όρο μακεδονικό ζήτημα, ενώ το σωστό είναι να το αποκαλούν παντού και πάντα σκοπιανό ζήτημα.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης, Δρ Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή