Ασφαλιστικά μέτρα και συνταξιούχοι

Ασφαλιστικά μέτρα και συνταξιούχοι

Κύριε διευθυντά

Παλιός αναγνώστης σας, υποβάλλω μέσω των στηλών της έγκριτης εφημερίδας σας παράκληση προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, οποιασδήποτε βαθμίδας μέχρι και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να ερευνήσει τους λόγους καθυστέρησης της έκδοσης απόφασης επί ασφαλιστικών μέτρων, υπόθεσης που εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 29/1/2018, και στη συνέχεια να μεριμνήσει για την άμεση έκδοσή της.

Το αίτημα υποβλήθηκε από ομάδα συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας. Αφορούσε την αναστολή –από τον ήδη απομακρυνθέντα διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής– της ολοκληρωτικής παύσης καταβολής στους συνταξιούχους μιας μηνιαίας μετεργασιακής παροχής από επενδυτικό λογαριασμό, στη βάση συμφωνίας που είχε συναφθεί από το 1949 μεταξύ της τράπεζας και του προσωπικού της και λειτουργούσε άψογα για περίπου 70 χρόνια μέχρι και τον Νοέμβριο 2017.

Οι επείγοντες λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται να εκδίδονται το δυνατόν συντομότερα αποφάσεις επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτούς. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ήδη έχουν «κοκκινίσει» τα πλείστα των δανείων των συνταξιούχων, των οποίων η αξιολόγηση της χορήγησής τους από την τράπεζα και της δυνατότητας αποπληρωμής τους από τους δανειολήπτες, είχε στηριχθεί και σε αυτή την παροχή. Ηδη έχουν σημειωθεί τέσσερις απροσδόκητοι θάνατοι συναδέλφων που πιθανότατα οφείλονται σε αυτή την κατάσταση της οικονομικής μας ασφυξίας.

Και ενώ έχουν περάσει 115 ημέρες από την εκδίκαση της υπόθεσης, απόφαση δεν εκδίδεται. Εμφαντικά σημειώνω ότι μεταγενέστερα εκδόθηκε και μέσα σε τρεις μόνο ημέρες από την εκδίκαση, άλλη απόφαση επί του ίδιου ακριβώς αιτήματος, δεύτερης ομάδας συνταξιούχων. Είναι εύλογος ο προβληματισμός όλων μας για το τι μπορεί να συμβαίνει και για τον λόγο αυτό ενημερώνουμε τον κ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου και παρακαλούμε την παρέμβασή του.

Στρατος Ανδρονικος, Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, Χαλάνδρι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή