Χαμένοι στο δάσος με τις αυταπάτες

Χαμένοι στο δάσος με τις αυταπάτες

Κύριε διευθυντά

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός μας δεν φαίνεται να έμαθε τίποτε από τις αυταπάτες που παραδέχθηκε ότι είχε κατά το πρώτο καταστροφικό για τη χώρα εξάμηνο του κυρίου Βαρουφάκη, και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες με τις νέες αυταπάτες που έχει. Αυταπάτη πρώτη: Θεωρεί ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές χωρίς μία προληπτική γραμμή στήριξης, ενώ η πείρα, η λογική αλλά και όλοι οι ξένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το εγχείρημα αυτό είναι επικίνδυνο. Εκτός και εάν δεν πρόκειται για αυταπάτη αλλά για ενσυνείδητη επιλογή, με σκοπό να βολέψει όλους τους δικούς του και να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια στον λαό, ελπίζοντας μήπως επανεκλεγεί, έστω και εάν η χώρα κινδυνέψει και πάλι να πέσει στα βράχια. Οτι και από τα δύο να συμβαίνει αποτελεί εθνικό έγκλημα. Αυταπάτη δεύτερη: Θεωρεί ότι τώρα είναι καλή ευκαιρία να λύσει το Σκοπιανό, ενώ οι προτεινόμενες και αποδεχόμενες και από αυτόν σύνθετες ονομασίες είναι εθνικά απαράδεκτες, διότι θεωρεί ότι η χρήση έναντι όλων και η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων θα μας εξασφαλίσουν στο μέλλον ώστε το κρατίδιο αυτό να μην αποκαλείται πλέον μόνο Μακεδονία. Εκτός και εάν δεν πρόκειται για αυταπάτη αλλά για εκτέλεση δεσμεύσεων και εντολών που έχει από το εξωτερικό, με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία και αόριστες διευκολύνσεις για το χρέος. Ο,τι και από τα δύο να συμβαίνει αποτελεί εθνική μειοδοσία.

Αυταπάτη τρίτη: Θεωρεί ότι με την ανεκτική του στάση στους αναρχικούς και τους «Ρουβίκωνες» η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στη χώρα μας σταδιακά θα μειωθούν, ενώ είναι βέβαιο ότι θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Εκτός και εάν δεν πρόκειται για αυταπάτη αλλά για αναγκαστική επιλογή του, λόγω των δεσμεύσεων και της «συγγένειας» που έχει με τις ομάδες αυτές του πληθυσμού. Ο,τι και από τα δύο να συμβαίνει, η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μη αναστρέψιμη κατάσταση χάους και αναρχίας. Αυταπάτη τέταρτη: Θεωρεί ότι κάνοντας «το καλό παιδί» απέναντι στους ξένους στο μεταναστευτικό θέμα, η χώρα μας θα επιτύχει τη διεθνή ανθρωπιστική καταξίωση και αναγνώριση, ενώ στην ουσία θα εξαφανίσει το έθνος μας. Αυταπάτη πέμπτη: Θεωρεί ότι με την ανεκτική του στάση απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, θα αποτρέψει μία ένοπλη σύρραξη μαζί της, ενώ θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο και η αυξανόμενη αποθράσυνση της Τουρκίας θα μας οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Ολες αυτές και πολλές άλλες αυταπάτες του, καθώς και η υπεροπτική συμπεριφορά του, καθιστούν τον πρωθυπουργό μας εξαιρετικά επικίνδυνο και θα πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει την εξουσία. Δυστυχώς όμως για τη χώρα και ευτυχώς γι’ αυτόν, στη σημερινή πολιτική συγκυρία ο κυριότερος αντίπαλός του είναι ο «κανένας», και εκτός απροόπτου, ο λαός θα πρέπει ξανά να επιλέξει με κριτήριο «το μη χείρον βέλτιστον», οπότε εναποθέτουμε και πάλι τις ελπίδες μας στον καλό Θεό της Ελλάδας, εάν δεν μας έχει βαρεθεί ακόμα.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης, Δρ Μηχ/γος – Ηλ/γος ΕΜΠ, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή