Αλήθειες και πολλά ψέματα για το Σκοπιανό

Αλήθειες και πολλά ψέματα για το Σκοπιανό

Κύριε διευθυντά

Πολλοί ιστορικοί παγκοσμίου κύρους και διάφορα ξένα πανεπιστήμια έχουν αποφανθεί κατά καιρούς ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας και ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι Σκοπιανοί να ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς αυτοί ήρθαν στην περιοχή τον 6ο και 7ο μ.Χ. αιώνα και είναι Σλάβοι. Αυτό παραδέχθηκε και ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος είπε (6 Μαρτίου του 1992) και έγραψε στο βιβλίο που εξέδωσε ότι: «Εμείς (δηλ. οι Σκοπιανοί) είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ηλθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα», και μόνο ο ανιστόρητος Αλέξης Τσίπρας είπε πρόσφατα (9/12/2017) ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι οι «μοναδικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και έτσι βάφτισε τους Σλάβους και τους Αλβανούς «Μακεδόνες», γκάφα που ασφαλώς θα εκμεταλλευθούν οι Σκοπιανοί!

Ο Πλούταρχος γράφει ότι ο Αλέξανδρος μάζεψε πολλά Περσόπουλα και τους είπε: «Ελληνικά γράμματα να μάθετε και μακεδονικά όπλα». Ετσι, δημιουργώντας μια απέραντη αυτοκρατορία, ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό σε διαφορετικούς λαούς που επί αρκετούς αιώνες μιλούσαν ελληνικά, καθότι μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξε, με αποκορύφωμα ακόμη και τα Ευαγγέλια, περίπου 360 χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου να γραφτούν στα ελληνικά, γιατί προφανώς η γλώσσα μας ήταν η πιο διαδεδομένη στις περιοχές που γεννήθηκε, δίδαξε και σταυρώθηκε ο Χριστός μας. Αλλά και ο πολύς Κίσινγκερ είχε πει το 1992, σχετικά με το Σκοπιανό, σε συνέδριο στο Παρίσι: «… η Ελλάδα έχει δίκιο για το όνομα, το λέω αυτό γιατί γνωρίζω Ιστορία που δεν γνωρίζουν Αμερικανοί υπουργοί και αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η Ιστορία. Οφείλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα δεν έκανε χρήση του όπλου της, δηλαδή της Ιστορίας». Υπάρχει όμως και άλλη δήλωση του Κίσινγκερ: «Εάν ποτέ οι Ελληνες εκμεταλλευτούν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα τα εθνικά τους θέματα και δίκαια».

Οι δε «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας Τούρκοι, που τόσο πολύ τους υποστηρίζουν, γνωρίζουν από τα ιστορικά τους αρχεία ότι δεν υπήρξε ποτέ μακεδονικό έθνος, καθώς το 1905 οι Τούρκοι διενήργησαν απογραφή στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται τα Σκόπια, στην οποία κατεγράφησαν: Αλβανοί, Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ελληνες, Εβραίοι. Ουδείς απεγράφη ως Μακεδόνας. Επίσης, στις εκλογές του 1912, οι Νεότουρκοι επέτρεψαν να λάβουν μέρος και οι μειονότητες. Εξελέγησαν 60 Αραβες βουλευτές, 25 Αλβανοί, 23 Ελληνες, 12 Αρμένιοι, 5 Εβραίοι, 4 Βούλγαροι και 1 Βάλακος. Ουδείς «Μακεδόνας» υπήρξε υποψήφιος, διότι δεν υφίστατο τέτοια μειονότητα κατά την προκήρυξη των εκλογών του 1912. Η ύπαρξη μειονότητας σε μία χώρα προϋποθέτει ύπαρξη αντίστοιχου έθνους. Μακεδονικό έθνος, όμως, ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει.

Αυτά όλα αποδεικνύουν το δίκιο μας, αλλά τα διάφορα ξένα εθνικά συμφέροντα δεν θέλουν να παραδεχθούν την ιστορική αλήθεια –αν και τη γνωρίζουν– και να θέσουν ένα τέρμα στην πλαστογράφηση της Ιστορίας από τους Σκοπιανούς. Θα έπρεπε να τους βάλουν στη θέση τους και να συμφωνήσουν στην ονομασία που είχαν πριν από το 1944, δηλ. Vardarska, τότε που ο Τίτο ονόμασε την περιοχή αυτή Μακεδονία.

Ισως η αρχαία μας ιστορία να πληγώνει πολλούς λαούς, καθώς, όπως λέει ο Σέρβος ιστορικός Βιλαμόβιτς, «τότε που οι Ελληνες έχτιζαν Ακροπόλεις, πολλούς λαούς της Ευρώπης δεν τους είχε ο χάρτης». Ετσι λοιπόν, δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι η μικρή πατρίδα μας έχει τόσο μεγάλο ιστορικό παρελθόν. Τελειώνω με τα λόγια του Αγγλου υπουργού Εξωτερικών (1878) και τρεις φορές πρωθυπουργού της Αγγλίας Αρθουρ Σόλσμπερι: «Η Μακεδονία και η Θράκη είναι εξίσου Ελλάδα όπως και όσο και η Κρήτη». Καλούνται λοιπόν οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας, τώρα που οι Σκοπιανοί είναι στριμωγμένοι, να μη δεχθούν να υπάρξει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Το δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κων/νου Καραμανλή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο το 1992, ενώπιον των δημοσιογράφων, θα τους οδηγεί να πάρουν τη σωστή απόφαση για να αγωνιστούν στα διάφορα διεθνή φόρα, ώστε τα εθνικά μας δίκαια να γίνουν διεθνώς σεβαστά όπως αναφέρει ο Κίσινγκερ.

Ευαγγελος Κουμουτσακος, Διπλωματούχος μηχανικός Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή