Η συμπαράσταση ήταν συγκλονιστική

Η συμπαράσταση ήταν συγκλονιστική

Κύριε διευθυντά

Σας γράφω από το «κατακαημένο» Κόκκινο Λιμανάκι. Βρισκόμουν μέσα στο σπίτι όταν είδα δύο γείτονες να αναχωρούν βιαστικά με τα αυτοκίνητα, και πήρα το μήνυμα να φύγω. Ομως μας έζωσαν οι καπνοί και η θερμοκρασία γύρω από το σπίτι έφτασε σε επικίνδυνα επίπεδα. Ηταν πλέον αργά για αποχώρηση. Δύο αυτοκίνητα δικά μας ήταν παρκαρισμένα κάτω από τα πεύκα και άρχισαν να λαμπαδιάζουν. Λιωμένα μέταλλα είδα το πρωί απλωμένα στο χώμα. Μας έζωσαν οι φλόγες που χτυπούσαν στα παράθυρα πότε από Ανατολάς και πότε από Δυσμάς. Ο θερμός άνεμος δεν είχε σταθερή κατεύθυνση, ήταν ανεμοστρόβιλος που χτυπούσε στα τζάμια και τα ράγιζε. Συγγενικά πρόσωπα με έπαιρναν από τα νησιά, πριν κοπεί το τηλέφωνο, για να μου πουν να φύγω. Ενας πυροσβέστης μου πρότεινε να οργανώσει επιχείρηση διάσωσης. Τους έλεγα πως είμαι ασφαλής, το σπίτι είναι καλής κατασκευής, είναι το πιο ασφαλές μέρος αυτή την ώρα. Εμεινα μέσα και έβλεπα την πύρινη λαίλαπα να κατατρώει κάθε πράσινο στα πέριξ. Τελικά, η απόφαση να μείνω στο σπίτι αποδείχτηκε σωτήρια, γιατί πολλά από τα θύματα βρέθηκαν στον δρόμο και στα οικόπεδα στο Κόκκινο Λιμανάκι. Επειδή ακούγονται πολλές «ιερεμιάδες» για τους υπεύθυνους ή ανεύθυνους φορείς, ας πούμε και μια καλή κουβέντα για τους ανθρώπους που έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους.

Οι ψαράδες που μάζευαν πυροπαθείς στις παραλίες και το Λιμενικό. Χαράματα της Τρίτης ομάδες ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας, του Ερυθρού Σταυρού, του Λιμενικού και εθελοντές ερευνούσαν τα καμένα σπίτια για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς.

Από τον Δήμο Ραφήνας ήλθαν δύο μηχανικοί να καταγράψουν τις ζημιές. Τρίτη και Τετάρτη πρωί ήλθαν άτομα δύο τρεις φορές να μου προσφέρουν βοήθεια την ώρα που μάζευα τα αποκαΐδια, αν ήθελα νερό, τροφή ή φακό για το βράδυ. Εθελοντές, έρχονταν ομάδες δύο τριών ατόμων και προσφέρονταν να με βοηθήσουν. Με συγκίνηση είδα και δύο συντροφιές νεαρών που ερευνούσαν και ρωτούσαν αν είδα πουθενά κανένα ζωντανό τραυματισμένο να το μαζέψουν. Για τυχόν ευθύνες, είναι άλλοι αρμόδιοι, από την πλευρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που έδειξαν πρόθυμα τη διάθεση να βοηθήσουν.

Ιορδανης Β. Παπαδοπουλος, τ. Γυμνασιάρχης, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή