Ο χρόνος «ωρίμανσης» των ηγετών…

Ο χρόνος «ωρίμανσης» των ηγετών…

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός της κυβερνήσεως, μας αποκάλυψε κάτι που δίνει απάντηση σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματά μας. Είπε: «Να μη βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί…». Δηλαδή, ο κ. πρωθυπουργός, ή είναι 44 ετών ανώριμος ή είναι 44 ετών γέρος και γι’ αυτό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Πάντως, μεσήλικας δεν είναι. Δεν είναι δηλαδή στον κολοφώνα των δυνάμεων ενός συνηθισμένου μεσήλικα, ο οποίος γεμάτος γνώσεις, ψυχική και σωματική ρώμη, δημιουργεί και δημιουργεί, διαφεντεύει και διαφεντεύει, οραματίζεται και οραματίζεται, πραγματοποιεί και πραγματοποιεί τα οράματά του, διευθύνει και κατευθύνει αθρώπους και εν ολίγοις γράφει την προσωπική του ιστορία. Αν δε, είναι και ηγέτης μιας χώρας, γράφει και την ιστορία της, όπως αυτή εξελίχθηκε κατά τη θητεία του.

Εδώ, τι γίνεται με τον μοιραίο πρωθυπουργό; Ή είναι πολύ λίγο ανεπτυγμένος και δεν ξέρουμε πόσο θέλει ακόμη για να ωριμάσει, ή είναι πολύ γέρος κουρασμένος πριν δουλέψει, κατάλληλος για μια θέση σε ευπρεπές γηροκομείο. Να τι δεν μας είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Κι εμείς τώρα αγνοούμε τι πρωθυπουργό έχουμε, που θέλει 17 ώρες πλύση εγκεφάλου για να καταλάβει τι του έλεγαν οι αλαφιασμένοι Eυρωπαίοι, που άλλα υπόσχεται στον Ερντογάν και άλλα λέει στους Eλληνες, που μιλάει στους Eυρωπαίους σαν να μιλάει στον Καρανίκα, που δεν φοράει γραβάτα (ρεκόρ=είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, υπουργός, υπάλληλος στην Ευρώπη) και όταν του το υπενθυμίζουν χαρίζοντάς του γραβάτες (μέχρι και ο Ζάεφ πανάθεμά τον) δεν προσβάλλεται.

Φοβάται τις πλημμύρες και τις φωτιές και επισκέπτεται τους παθόντες σε ασφαλή ημερομηνία, σε ασφαλή απόσταση και σε ασφαλή ώρα. Η δε επίσκεψη, αστραπή. Μιλάει στη Βουλή με ένα ύφος σαν να μιλάει στο συμβούλιο του δεκαπενταμελούς. Σ’ εκείνη την εποχή βρίσκεται ακόμη. Ηλικιακά ναι, είναι 44 ετών.

Και δεν ξέρεις, μήπως είναι τυπογραφικό λάθος. 44ων, 14ων; ή 84ων; Ιδού η απορία. Μόνο ο κ. Βερναρδάκης μπορεί να μας τη λύσει. Υστερα από όλα αυτά, διερωτάται κανείς, μήπως πρέπει να τεθεί υπό κηδεμονία; Και αν ναι, ποιος θα είναι ο κηδεμόνας;

Ο κ. Φλαμπουράρης; Μπα όχι, το μυαλό του είναι σκοτισμένο, όχι ίσως λόγω ηλικίας, αλλά από τον καπνό των μολότοφ που κοπανάνε κάθε βράδυ στην πόρτα του.

Ο κ. Στρατούλης; Μα με αυτόν το παιδί θα ξεστρατίσει. Αλλα θα λέει σήμερα και άλλα θα πει αύριο.

Ο κ. Γαβρόγλου; Οχι, δεν μπορεί, έχει εξαντλήσει όλο το απόθεμα της σοφίας του για να μάθει στα ελληνόπαιδα ότι η αριστεία είναι δηλητήριο και να μη γελαστούν και τη γευθούν.

Ποιος μένει; Λυπάμαι, δεν γνωρίζω άλλον εκτός από τον κ. Καρανίκα, πιστεύω ότι ο κ. Καρανίκας είναι ο ενδεδειγμένος. Θα κάνουν αχτύπητο δίδυμο και θα προσπαθήσουν να σώσουν την πατρίδα! Εκτός αν ο Θεός προλάβει και σώσει εμάς.

Λουκας Λυμπεροπουλος, Eπίτιμος αρεοπαγίτης, Δ.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή