ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΙΙ

ΙΙ

Κύριε διευθυντά
Κρίμα που οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φυλλορροήσει και αυτό το διάγγελμα μίσους του ολίγιστου Τσίπρα, από την Ιθάκη, δεν θα μπορεί να φλογίζει τις καρδιές των μελών τους, ενάντια στους εχθρούς τους. Τους παραγωγικούς πολίτες της μεσαίας αστικής τάξης, τους οποίους όσοι πυκνώνουν τις εναπομείνασες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν και κατάφεραν είτε να τους φτωχοποιήσουν, λαφυραγωγώντας περιουσίες και εισοδήματα, είτε να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση εφόσον η ηλικία τους το επέτρεπε.

Σε μια συγκυρία κατά την οποία όλα, κατάσταση οικονομίας, υποβολιμαίες  γεωπολιτικές ανακατατάξεις, επιδρομή συμφερόντων στην περιοχή, μεταναστευτικό, δολοφονικό κοινωνικό κράτος (Μάντρα, Μάτι, νοσοκομεία, αστυνόμευση) κ.ο.κ., συνηγορούν στο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν, ο ολίγιστος Τσίπρας αντιλαμβάνεται ως μέγιστο καθήκον του την προστασία της καρέκλας του, εξαπολύοντας οχετό συκοφαντιών εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και κομπορρημοσύνης για επιτεύγματα τα οποία, σαφώς, ευνοούν τα συμφέροντα των δανειστών ενώ βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση με διακριτή ημερομηνία τεσσαρακονταετίας και λεηλασίας της επί 100 έτη. Η δημοκρατία ευτελίστηκε, μας είπε, όταν ο τραπεζίτης Παπαδήμος έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Αλλά όχι βέβαια όταν ο ίδιος ο Τσίπρας πήρε δημοψηφισματική εντολή ΟΧΙ στα μέτρα λιτότητας και βάζοντας στο αμπάρι το 63% του ελληνικού λαού, την έκανε ΝΑΙ.

Οταν οι ΠΝΠ τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση πως κουρελιάζουν το Σύνταγμα, έγιναν εργαλείο στα χέρια του για εφαρμοστικούς νόμους που στρέφονταν ευθέως κατά των συμφερόντων εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Και τόλμησε να μιλήσει για διαπλοκή των προηγούμενων, όταν αυτός με το φιλαράκι του τον Νίκο τον Παππά έκανε όλη εκείνη την επίδειξη – προσπάθεια διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες, τις οποίες δεν άργησε να ακυρώσει το ΣτΕ.

Πρέπει τελικά αυτός ο λαϊκιστής πολιτικάντης να έχει πολλά απωθημένα, από το γεγονός ότι ποτέ του στον ελεύθερο ανταγωνισμό της αγοράς δεν κατάφερε να έχει ούτε καν ένσημα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει την υπεροχή του έναντι των προηγούμενων κυβερνητών με κατηγορίες εναντίον τους, όπως π.χ. ότι συμμετείχαν στο πείραμα νεοφιλελευθερισμού το οποίο τους υπαγόρευαν οι δανειστές. Ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει και έχει εφαρμόσει μέχρι κεραίας την πλέον νεοφιλελεύθερη συμφωνία, η οποία εξαρτά την ίδια την ύπαρξη του λαού και της πατρίδας του από τις αγορές! 

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό το «πολυμήχανοι» Ελληνες, το οποίο προσπαθεί ο αμοραλιστής πολιτικάντης να σφετεριστεί για να αποδείξει την ικανότητά του να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού μέσα στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες. Ομως, μετά την καταστροφική διακυβέρνησή του, η οποία φόρτωσε τον λαό του με πάνω από 100 έως 200 αχρείαστα δισ., κατά Ρέγκλινγκ, το ξεπούλημα της ιστορίας της χώρας του στο Μακεδονικό, τη   διατάραξη  καλών σχέσεων αιώνων με τη Ρωσία, αυτό το «πολυμήχανος» μόνο σε μια παράμετρό του μπορεί να γίνει αποδεκτό. Στην ικανότητά του να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο, και να παράγει άφθονο σανό για τους τρόφιμους του δικού του πελατειακού κράτους που προσπαθεί να χτίσει…

Δημητρης Ματσικουδης