«Χωρίς βάλιουμ, αλλά με πολλά αφού…»

«Χωρίς βάλιουμ, αλλά με πολλά αφού…»

Κύριε διευθυντά

Σας έγραψα πριν από λίγο καιρό και μου απαντήσατε πολύ ευγενικά (και προσεκτικά), οπότε παίρνω θάρρος να σας ξαναγράψω! Κατ’ αρχάς, σας γνωρίζω ότι είμαι 76 χρόνων και εργάζομαι ακόμα (πίσω από την κόρη μου, που συνεχίζει τη δουλειά μου). Λοιπόν, διάβασα το πρόσφατο άρθρο σας στην κυριακάτικη «Καθημερινή» και σημειώνω Γράφετε: «Η χώρα μοιάζει, εδώ και λίγα χρόνια, σαν να έχουμε όλοι μας πάρει…

Δεν έχουμε πάρει, κύριε Αλέξη, βάλιουμ.  Απλά, είχαμε αγανακτήσει με τις κυβερνήσεις που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μας έφεραν στην καταστροφή. Ελπίσαμε ότι κάτι θα γινόταν, αφού αυτοί που πήραν την εξουσία ήταν άφθαρτοι και τέλος πάντων, αφού είμαστε στον πάτο, το παραμικρό θετικό να γινόταν, θα φαινόταν.

Ετσι, ανεχτήκαμε πάρα πολλά, ελπίζοντας ότι κάτι θα γινόταν και «τι να κάνουν, τα έχουν καταστρέψει όλα», σκεπτόμασταν. Ετσι, δεχτήκαμε τα capital controls καρτερικά και ψύχραιμα.

Η κυρία Μπακογιάννη προβλέποντας την επιβολή τους, είχε προειδοποιήσει ότι θα συνέβαιναν σημεία και τέρατα. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα από την επιβολή τους, ούτε προσωπικά ούτε στη μικρή μου επιχείρηση. Απορούσα με αυτά που άκουγα… Ισως να μην κατάλαβα τίποτα γιατί έκανα μικρής αξίας εισαγωγές και συναλλαγές.

«Το βάλιουμ –λέτε στη συνέχεια– δούλεψε και μετά με τις περικοπές».

Και εδώ έχω να σας πω γιατί δεν αντιδράσαμε έντονα στις περικοπές που έγιναν και στις ρυθμίσεις που ακολούθησαν: Για τις περικοπές, εγώ –τουλάχιστον– δεν είχα περικοπές, παρά μόνον αυτές που μας έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση (11 τον αριθμό). Δεν μου έκοψαν παρά 20 ευρώ τον μήνα… Και για τις μεταρρυθμίσεις λέγαμε ότι πρέπει να γίνουν, γιατί είμαστε χώρα μπάχαλο… Ετσι κάναμε υπομονή.

Λέγαμε –πιστεύω– αφού είμαστε υπερχρεωμένοι δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα πολλά πράγματα. «Τι να κάνουν οι άνθρωποι», λέγαμε… Βέβαια δεν τα κατάφεραν και απογοητευτήκαμε όσοι ελπίσαμε…

Τώρα με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο!

1) Αφού είμαστε υπερχρεωμένοι.

2) Αφού γύρω μας συμβαίνουν ή θα συμβούν ίσως πολλά αρνητικά.

3) Αφού τη Ν.Δ. τη γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

4) Αφού το κράτος είναι ένα… μπάχαλο.

5) Αφού μάθαμε να ζούμε μέσα στην παρανομία…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δ. Κωνσταντελλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή