Το άρθρο 16 και οι αριστεροί

Το άρθρο 16 και οι αριστεροί

Κύριε διευθυντά

Η επιμονή των αριστερών να μην αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος οφείλεται στην αγωνιώδη προσπάθεια κατοχύρωσης του μονοπωλίου και των προνομίων του διδακτικού προσωπικού. Η μακρόχρονη εφαρμογή του μονοπωλίου μετέτρεψε το διδακτικό προσωπικό σε βολεμένη συντεχνία. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

Που κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη. Αυτή την κατάσταση θέλει να συντηρήσει ο κ. Τσίπρας και ο προσωπικός «ινστρούχτοράς του» για το Σύνταγμα κ. Κατρούγκαλος. Εφθασε ο κ. Κατρούγκαλος, πανεπιστημιακός αυτός, να δηλώσει ότι βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμποδίσει τη Ν.Δ., για μια δεκαετία,  να υλοποιήσει συνταγματικές αλλαγές στο άρθρο 16. Να μην αλλάξει δηλαδή τίποτε στα προνόμια της συντεχνίας των βολεμένων στον πανεπιστημιακό βούρκο.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο φερόμενος ως μηχανικός κ. Τσίπρας ότι η απόλυτη ακαμψία οδηγεί σε ρήξη. Οτι η κατάληξη θα είναι κάποιας μορφής εκτροπή. Αντί για οργανωμένη εξέλιξη, το χάος.

Η συντεχνία των πανεπιστημιακών και των πολιτικών που την υπηρετούν, εξελίσσεται σε εχθρό του λαού. Τον πρώτο εχθρό επειδή υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Θέλω να υπενθυμίσω στους αναγνώστες της «Κ» ότι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κατρούγκαλο δεν είναι οι πρώτοι που υπηρετούν τη συντεχνία των πανεπιστημιακών. Είναι οι τελευταίοι. Παρασκευή 30 Μαΐου 1997 (όπως διαβάζω στην «Κ» της 31.05.1997) το υπουργικό συμβούλιο με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη αποφασίζει ότι δεν θα γίνει καμιά αλλαγή στο ισχύον Σύνταγμα αναβάλλοντας τη λύση των τεράστιων προβλημάτων στην τριτοβάθμια παιδεία. Στον ρόλο του κ. Κατρούγκαλου, ο κ. Βενιζέλος υπουργός Πολιτισμού τότε.

Χάνεται μια δεκαετία. Νέα προσπάθεια για το άρθρο 16 με πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου συναινεί, αλλά ο κ. Βενιζέλος δίνει αγώνα να μην προταθεί η αναθεώρηση από 180 βουλευτές για να εμποδίσει τη Ν.Δ. (όπως ανάλογα σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος) να κάνει την αλλαγή μόνη της στην επόμενη Βουλή. Ο στόχος επιτυγχάνεται. Στην επόμενη Βουλή ναυαγεί η αναθεώρηση του άρθρου 16.

Χάνεται άλλη μια δεκαετία και όπως φαίνεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κατρούγκαλο ετοιμάζονται να σπαταλήσουν άλλα δέκα χρόνια. Ετσι είναι οι σύγχρονοι αριστεροί. Πρώτα οι βολεμένες συντεχνίες και μετά ο λαός.

Στεφανος Μανος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή