Αραγε η ψευδολογία κυλάει και στο αίμα;

Αραγε η ψευδολογία κυλάει και στο αίμα;

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, ανακαλώ στη μνήμη μου την αλαζονική και επικίνδυνη για τη χώρα συμπεριφορά του, πριν και μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού. Η συμπεριφορά του προς όλες τις κατευθύνσεις πριν από τις εκλογές έδινε την εντύπωση ότι, γνωρίζοντας τι τον περίμενε, επέμενε ο ίδιος σε τερατώδη αρνητική αυτοδιαφήμισή του για να αποφύγει την εκλογή του!

Βάρυνε όμως η άποψη άκριτης μερίδας ψηφοφόρων, πανέτοιμης να υποδεχθεί με λαμπάδες έναν νέο μεσσία, λόγω της νοοτροπίας που έχει προετοιμάσει ο ορθόδοξος χριστιανισμός, συνακόλουθα δε και ο μαρξισμός με τη χαμένη ταυτότητά του. Ως πρωθυπουργός πάλι, ο κ. Τσίπρας φοβέριζε τους πάντες, εντός και εκτός Ελλάδας, την οποία ευτέλιζε και ταπείνωνε συνεχώς και αδιάντροπα παντού όπου βρισκόταν. Ιστορικά τα ταξίδια του, πριν και μετά τις βουλευτικές εκλογές, στη Βραζιλία –το πρότυπό του– (για πετρέλαιο για λάμπες;), στο Ιράν (για πρόσθετη φόρτιση σε φανατισμό;), στην Κίνα (για να μεγαλοπιάνεται;) και στη Ρωσία… για ρούβλια!

Με τη μισή κυβέρνηση στη Ρωσία, αρχές Απριλίου 2015, ζήσαμε ταπεινωτικές για τη χώρα σκηνές απείρου κάλλους. Γλοιώδεις και δουλικοί μπροστά στα ξεφτισμένα είδωλά τους. Μπροστά σε έναν βλοσυρό και ψυχρό Πούτιν με τεράστια οικονομικά προβλήματα και έλλειψη συναλλάγματος, που θα προτιμούσε να τους στείλει στη Σιβηρία, γιατί τον εξέθεταν διεθνώς ανεπανόρθωτα. Ηξεραν βέβαια οι δικοί μας ότι η Ρωσία, αποκλεισμένη η ίδια από τις χρηματαγορές, είχε αποτύχει παταγωδώς το καλοκαίρι του 2014 στην έκδοση εσωτερικού ομολογιακού δανείου, μικρού ποσού, σε ρούβλια! Ζητούσε 80 εκατ. και συγκέντρωσε μόνο 9 εκατ. ρούβλια στην τρίτη έκδοση (Νοέμβριος 2014), με επιτόκιο 13%! Και για να συγκαλύψει τα γεγονότα, η κυβέρνησή μας μιλούσε συνεχώς για τον αγωγό φυσικού αερίου, επένδυση 2,5 δισ. ευρώ, αλλά και για προκαταβολή… 4,5 δισ. ευρώ! Αφήνω τις παλαβομάρες τους για επανέκδοση της δραχμής – Για δέσιμο κυριολεκτικά!

Φυλλομέτρησα εκείνες τις ημέρες όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Μόνο μία έγραψε κάτι για το ανωτέρω αποτυχημένο ομολογιακό δάνειο τη Ρωσίας. Ο πολύς κόσμος είχε –όπως συνήθως, ιδίως περί τα οικονομικά– παντελή άγνοια του συγκεκριμένου γεγονότος. Σε αυτήν ακριβώς την έλλειψη σωστής ενημέρωσης των Ελλήνων βασίζεται, κατά κύριο λόγο, η συστηματική προπαγάνδα της σημερινής κυβέρνησης. Σε άριστο βέβαια συνδυασμό με την έμφυτη τεχνογνωσία της ψευδολογίας του κ. Τσίπρα. Γιατί δεν σκαρώνεις τόσο ψέμα αν δεν το ’χεις μες στο αίμα!

Γρηγορης Γ. Βαρελας, Οικονομολόγος, απόφοιτος Ινστιτούτου ΕDI της World Bank

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή