Αντισταθείτε στο bullying

Kύριε διευθυντά

Η σχολική κοροϊδία και η βία –το bullying– είναι ένα ακόμη από τα κακά σημάδια της εποχής μας. Σε μια εποχή που η βία έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα με πολύ άσχημα επακόλουθα σε όλους μας, είναι θλιβερό τα παιδιά να ξεκινάνε τη σχολική –και κοινωνική τους– ζωή με τόσο αρνητικά παραδείγματα.

Επιτρέψτε μου να αποταθώ στα παιδιά και στα εγγόνια μας και επώδυνα –ιδιαίτερα στα πιο «ευαίσθητα» ή σε παιδιά ξένης εθνικότητας– καθώς και στους δασκάλους και στους γονείς τους.

«Αγαπημένα μου παιδιά, με τη σχολική σας ζωή αρχίζει ουσιαστικά η πρώτη σημαντική περίοδος της ζωής σας. Αρχίζετε να μαθαίνετε όλα όσα έχουν σημασία για τη ζωή σας, την πατρίδα σας και την αθρωπότητα. Αρχίζετε όμως και κάτι άλλο: Να ζείτε ομαδικά σε μια παρέα παιδιών που ανήκουν σε άλλες οικογένειες –πολλές φορές και σε άλλες εθνικότητες– και έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες. Μη σας τρομάζει αυτό. Οπως όλες οι φυλές δεν είναι όμοιες, έτσι και όλες οι οικογένειες και όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια. Εχουν όμως όλα ίσα δικαιώματα και απαιτούν τον ίδιο σεβασμό στην προσωπικότητά τους.

Αν πέσετε σε κάποιον συμμαθητή που αρέσκεται να σας κοροϊδεύει, μη φοβηθείτε. Οποιος κοροϊδεύει τους άλλους, κοροϊδεύει τον εαυτό του!

Γυρίστε του επιδεικτικά την πλάτη και απομακρυνθείτε. Μην τον κάνετε παρέα και μην παίζετε μαζί του. Είναι μικρός και ανόητος! Αν το επαναλάβει για δεύτερη φορά ενημερώστε αμέσως τους γονείς και τους δασκάλους σας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της ήρεμης και φιλικής ατμόσφαιρας, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχολική παρέα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας κρίνει και να σας κοροϊδεύει. Οι γονείς σας και οι δάσκαλοί σας μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν. Ενημερώστε τους αμέσως. Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Ο. Μελίδου, Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή