Η επίσκεψη Μέρκελ και το μεταναστευτικό

Η επίσκεψη Μέρκελ και το μεταναστευτικό

Κύριε δευθυντά

Αναμένεται η επίσημη επίσκεψη (Πέμπτη και Παρασκευή)  της κ. Αγκελα Μέρκελ στη χώρα μας. Σαν σκοπός της επίσκεψης διαφημίζεται η αναγνώριση του τέλους του τελευταίου επώδυνου μνημονίου που επέβαλε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του, δηλαδή η δημιουργία μιας εύρωστης ελληνικής οικονομίας. Υποθέτω ότι αρκετά παραδείγματα σπουδαίων οικονομικών επιτευγμάτων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιδειχθούν στην καγκελάριο. Αλλωστε η Γερμανία συμμετείχε κατά το μέγιστο ποσοστό στα δάνεια, στις επιδοτήσεις, στα διακρατικά και διατραπεζικά ομόλογα, και τόσες άλλες μεγαλόπνοες παροχές που μας εδόθησαν τα τελευταία οχτώ χρόνια και κατά συνέπεια δικαιούται να αντικρίσει με υπερηφάνεια τους καρπούς των επενδύσεών της στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Ανάμεσα στα πολλά ενδεδειγμένα «θέατρα», θα ήταν νομίζω απαραίτητο η κ. Μέρκελ να επισκεφθεί τουλάχιστον ένα από τα «στρατόπεδα» μεταναστών-προσφύγων στη Λέσβο, Σάμο ή Χίο και να καταστεί αυτόπτης μάρτυρας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που παρέχει η χώρα μας, συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί άλλωστε εδώ και χρόνια σε στενή συνεργασία με την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ. Θα έπρεπε απαραιτήτως η κ. Μέρκελ και η συνοδεία της να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, τις ελλείψεις σίτισης και βασικών εφοδίων, τις ελλείψεις θέρμανσης, στέγασης και προστασίας από καιρικά φαινόμενα (όπως η βροχή, το χιόνι και οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν που υφίστανται μικρά παιδιά. Γέροντες και άρρωστοι ή τραυματισμένοι κάτω από τα διάτρητα καναβάτσα που παρέχονται αντί σκηνών στους έκθετους ελαιώνες της Μόριας ή της Σάμου).  Θα έπρεπε οπωσδήποτε να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους και, βέβαια, με τα ανήμπορα, εξαντλημένα θύματά τους. Και θα πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει στην εύλογη ερώτηση των μεταναστών για ποιο λόγο δεν τους δέχεται στα «στρατόπεδά» της η κραταιά Γερμανία.

Με αυτά κατά νου, αναρωτιέται κανείς πώς θα έπρεπε να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός μας την καγκελάριο της Γερμανίας σε αυτή την τελευταία θριαμβευτική της επίσκεψη στη χώρα μας – σαν τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της Ελλάδας στην Ε.Ε.; Σαν τον εγγυητή ενός μελλοντικού οικονομικού θαύματος; Σαν την καλή «Mutti» που λατρεύει τους Ελληνες και θα τους παρασταθεί ό,τι και αν συμβεί;  Σίγουρα κάτι εντυπωσιακό θα σκεφθεί ο κ. Τσίπρας για την περίσταση – σίγουρα θα ήθελε να επανορθώσει το αγενές, δημοφιλές «Go back κ. Μέρκελ!».

Μιχαλης Μοσχος, Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή