Τόσο αδύνατον να συνεννοηθούν;

Τόσο αδύνατον να συνεννοηθούν;

Κύριε διευθυντά

Είμαι 24 ετών και κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Ολλανδία, όντας κι εγώ ένας από τους πολλούς νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Το γνωστικό μου αντικείμενο είναι οι πολιτικές επιστήμες και, όπως αντιλαμβάνεστε, παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας και διεθνώς από μικρή ηλικία.

Oπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, παρακολούθησα τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή και για πολλοστή φορά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου ήταν απογοητευτικό κατ’ εμέ, με ύβρεις, βαρείς χαρακτηρισμούς και ελάχιστα επιχειρήματα επί της ουσίας για όλα τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Μετά 10 χρόνια μνημονίων και σε μια πολύ σημαντική καμπή για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, θα καταφέρουμε επιτέλους να πετύχουμε την πολυπόθητη εθνική συνεννόηση ώστε να φτιάξουμε μια χώρα που θα συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα; Ανέκαθεν ήταν ένα εμπόδιο στο να μπορέσει η πατρίδα μας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια και να συμβάλει στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων στο εσωτερικό. Θα καταφέρουμε να αντιληφθούμε επιτέλους πως μόνο με ενότητα και ομοψυχία στο εσωτερικό θα μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω;

Η «έξοδος» από τα μνημόνια και η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργούν παράθυρο ευκαιρίας και οφείλουν να αποτελέσουν τα εφαλτήρια προς την κατεύθυνση της αναγέννησης της χώρας. Θα αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη; Εύχομαι και ελπίζω πως όχι. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο!

Φωτης Τεγοπουλος, Αμστερνταμ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή