Διάκριση και έκκληση για την Οδοντιατρική

Διάκριση και έκκληση για την Οδοντιατρική

Κύριε διευθυντά

Μια εξαιρετική διάκριση κατέκτησε η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Για πρώτη φορά, σχολή ιατροβιολογικών επιστημών κατετάγη στην 44η θέση διεθνώς σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης QS World University Ranking. Για την κατάκτηση αυτής της επίζηλης θέσης αξιολογήθηκαν παράμετροι όπως οι διεθνείς δημοσιεύσεις του διδακτικού προσωπικού, ο αριθμός ετεροαναφορών (citations), η γνώμη εργοδοτών για τους πτυχιούχους μας κ.λπ. Ο όλος μηχανισμός αξιολόγησης αναφέρεται διεξοδικά στην ανάρτηση του πρυτάνεως κ. Θάνου Δημοπούλου, όπου εξηγούνται ποσοστά, παράμετροι, στοιχεία κ.λπ. Αυτό που εγώ θα ήθελα να υπογραμμίσω διά της παρούσης είναι ότι η εξαίρετη αυτή θέση επετεύχθη ύστερα από μακρά και έντονη δραστηριότητα του διδακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων και μάλιστα σε μια εποχή όπου προσωπικό που αφυπηρετεί δεν αντικαθίσταται, κρατικές επιχορηγήσεις έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο, ενώ οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις της σχολής απέναντι σε διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό προσωπικό και κυρίως προς τους φοιτητές βαίνουν αυξανόμενες.

Με το θάρρος και το δικαίωμα που μου δίνει η θέση μου εκ των αρχαιοτέρων καθηγητών της σχολής, θα ήθελα έστω από τη θέση αυτή να καταστήσω σαφές ότι η οδοντιατρική εκπαίδευση είναι κάτι το τελείως ιδιαίτερο και διαφορετικό απ’ ό,τι στις υπόλοιπες σχολές ακόμα και από αυτές του ιατροβιολογικού κλάδου. Η ανάγκη για άσκηση των φοιτητών και εκπαίδευσή τους επί ασθενών, απαιτεί τη συνεχή παρουσία διδακτικού προσωπικού (ΔΕΠ και επιστημονικών συνεργατών), καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό υλικών, μηχανημάτων, εργαλείων, μέσων κ.λπ. προκειμένου να επιτυγχάνονται τέτοιες αξιόλογες επιδόσεις.

Καταθέτω τη θερμή παράκληση προς τους κρατούντες να υπολογίζουν τις ιδιαιτερότητες της οδοντιατρικής εκπαίδευσης και να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες μιας σχολής, η οποία έχει καταφέρει να φέρνει τόσες διακρίσεις στο πανεπιστήμιο. Κλείνω αυτή την επιστολή με τις θερμές ευχαριστίες ημών των πρεσβυτέρων προς όλα τα μέλη ΔΕΠ και συνεργάτες για τη συνεχή και θερμή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική μας προσπάθεια.

Ιωάννης Βροτσος, Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή