Παραμυθίες για τα πανηγύρια

Παραμυθίες για τα πανηγύρια

Κύριε διευθυντά

Χαράς Ευαγγέλια. Ο κ. πρωθυπουργός με περισσή χαρά πληροφόρησε τον ελληνικό λαό ότι «οι χώρες του καπιταλισμού και της διεθνούς τοκογλυφίας ενέκριναν την εκταμίευση της, εξ ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, πρώτης δόσεως του ομολογιακού δανείου προς τη χώρα μας».

Σίγουρα δεν είμαστε καλά. Εάν το δάνειο αυτό επρόκειτο να ληφθεί από τη χώρα μας για την αναστήλωση της ανυπάρκτου σήμερα κρατικής βιομηχανίας ή ακόμη και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το αντιλαμβάνομαι να πανηγυρίζουμε, αφού με τον τρόπο αυτόν αφ’ ενός μεν θα ήθελε, έστω και εν μέρει, αντιμετωπισθεί η καλπάζουσα ανεργία, αφ’ ετέρου δε, θα ήθελον παραχθεί προϊόντα προοριζόμενα για το εξαγωγικό εμπόριο ή για εσωτερική κατανάλωση και θα ήθελε η χώρα αποκομίσει και κρατικά έσοδα.

Να πανηγυρίζουμε όμως γιατί βγήκαμε στις αγορές και με την έκδοση ομολογιακού δανείου θα μας δίνουν δανεικά, προκειμένου να ασκήσουμε μικροπολιτική, εσωτερικής κατανάλωσης, ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, δεν το αντιλαμβάνομαι.

Αυτά τα χρήματα που αναμένεται να τα εισπράξετε, κ. Τσίπρα, και τα οποία σκοπεύετε να τα διαθέσετε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ποιος θα τα επιστρέψει στους «τοκογλύφους»; Αν είναι να λαμβάνουμε δανεικά για να ασκήσετε κοινωνική πολιτική με σκοπό την υφαρπαγήν της ψήφου του ελληνικού λαού ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, καλύτερα να λείπουν.

Μπορείτε, κ. Τσίπρα, με τη λήψη του δανείου να αναστηλώσετε τις ελληνικές βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες, είτε τις κρατικές είτε της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τις οποίες διέλυσε ο σίφουνας του Παπανδρεϊσμού, ώστε να βρουν δουλειά οι άνεργοι και να μην αναγκάζονται οι νέοι Ελληνες επιστήμονες να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες προς αναζήτηση καλύτερης τύχης; Αποφύγετε, σας παρακαλώ, να παραμυθιάζετε τον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας τα σφάλματα του παρελθόντος που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας μέχρι τετάρτης γενεάς.

Τάσος Νασόπουλος, Τέως δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή