Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας

Κύριε διευθυντά

Πριν από όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ιδίως όταν επίκειται πολιτική αλλαγή, το στοίχημα της νέας κυβέρνησης και του νέου πρωθυπουργού συνδέεται με την τόλμη στην επιλογή των προσώπων του νέου υπουργικού συμβουλίου, τον συμβολισμό των πρώτων νομοσχεδίων, που δίνουν και τον τόνο της νέας πολιτικής, και, τέλος, την επίδραση που θα έχουν οι αρχικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το πρώτο στοίχημα του κ. Κυρ.Μητσοτάκη (όπως περιγράφεται και από τον Νότη Παπαδόπουλο στο φύλλο της 26ης Ιουνίου) είναι –μετά τρία μνημόνια– η επανεκκίνηση της οικονομίας. Παρακολουθώντας όμως το Twitter του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατηρεί κανείς ότι το μοναδικό hashtag που χρησιμοποιεί στις αναρτήσεις του από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου –και δεν έχει να κάνει με την οικονομία– είναι το #Ενωμένοι-Μπορούμε. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να αντιπαρατίθεται μονίμως και επιμόνως με τον πρωθυπουργό, σε αυτό για το οποίο τον κατηγορεί: τον διχαστικό λόγο του.

Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι την επομένη μέρα των εκλογών δεν θα είμαστε άνευ άλλου τινός ενωμένοι, ούτε προφανώς και διχασμένοι, αλλά οι περισσότεροι επιφυλακτικοί, κουρασμένοι και άλλοι (πολλοί μάλλον) αδιάφοροι («όλοι ίδιοι είναι» κ.λπ.), ποιο είναι το στοίχημα του νέου πρωθυπουργού; #To_stoixima_Kyriakou, λοιπόν, είναι να αγγίξει τις χορδές κάθε πολίτη, να ενεργοποιήσει ακόμη και (κυρίως μάλιστα) αυτούς που κάποτε είχε ονομάσει «αδαή πλειοψηφία». Να αλληλεπιδράσει στον καθένα με τέτοιον τρόπο που θα ξυπνήσει τη δημιουργικότητά του, τόσο προς όφελός του όσο όμως και προς όφελος της χώρας. Οχι βεβαίως για να τον ψηφίσει την επόμενη φορά, αλλά για να καταλάβει ότι κάθε ευκαιρία που χάνεται, δεν ξανάρχεται. Πώς θα γίνει αυτό; Ας ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος το έχει σκεφθεί.

Κωνσταντινος Μ. Λιδωρικης, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή