Οδός Λιοσίων 22, ΤΑΠ και «αχ, βαχ» δημοτών

Οδός Λιοσίων 22, ΤΑΠ και «αχ, βαχ» δημοτών

Κύριε διευθυντά

Μία από τις βεβαιώσεις που πρέπει να πάρει κανείς για να πωλήσει ακίνητο είναι ότι δεν οφείλει τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) στον δήμο. (Η βεβαίωση αυτή είχε καταργηθεί το 2014 με τον νόμο 4262, επανήλθε όμως το 2017 με τον νόμο 4483 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.) Αν έχει την ατυχία το ακίνητό του να βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων και να είναι ηλεκτροδοτούμενο, ο πολίτης θα αντικρίσει την εξής τριτοκοσμική εικόνα στο κτίριο της οδού Λιοσίων 22, στον δεύτερο όροφο: Η υπηρεσία ΤΑΠ ανοίγει στις 9 π.μ. Αν όμως ο δημότης προσέλθει στις 9 π.μ., δεν θα εξυπηρετηθεί. Πρέπει να προσέλθει από τις 7.30 π.μ. τουλάχιστον, να γράψει το όνομά του σε λίστα αναμονής και όταν ανοίξει η υπηρεσία στις 9 π.μ., να λάβει ένα από τα 30 χαρτάκια (μόνο) που μοιράζονται από υπάλληλο του δήμου. Και τέρμα! Οι υπόλοιποι δεν εξυπηρετούνται, ό,τι ώρα και αν προσήλθαν! Η δε μέση αναμονή είναι πάνω από 3-4 ώρες. Το τμήμα ΤΑΠ έχει μόνο 1-2 υπαλλήλους στα γκισέ.

Γνωρίζει ο δήμαρχος την κατάσταση αυτή; Οτι σε μια πόλη εκατομμυρίων εξυπηρετούνται 30 άτομα την ημέρα; Οτι οι υπάλληλοι συμπεριφέρονται σαν δεσμοφύλακες σε στρατόπεδο; Οτι οι δημότες υποβάλλονται σε διαδικασία αναμονής από τις 7.30 π.μ., γεγονός που προσβάλλει την προσωπικότητά τους; (Είναι οι ίδιοι δημότες που πληρώνουν το τέλος στον δήμο.)

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έτσι εμποδίζονται οι αγοραπωλησίες ακινήτων, δηλαδή η ανάπτυξη της οικονομίας. Το γνωρίζει αυτό ο δήμαρχος (νυν και επόμενος);

Αρης Λειβαδας, Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή