Ενδυματολογικά ενθυμήματα

Ενδυματολογικά ενθυμήματα

Κύριε διευθυντά                        

Η κ. Γιούλη Επτακοίλη στις 12 Ιουλίου και στο άρθρο «Με ή χωρίς γραβάτα», συγκρίνει την απελθούσα κυβέρνηση Σύριζα με την προσφάτως εκλεγμένη. Εστιάζει την κριτική της στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των προηγούμενων σε σχέση με τις καθωσπρέπει εμφανίσεις των νέων κυβερνώντων, εξάγοντας και συμπεράσματα αποτελεσματικότητας. Τονίζει ότι οι καθωσπρέπει παράγουν σοβαρό κυβερνητικό έργο, αφήνοντας βέβαια στο τέλος την επισήμανση ότι και οι τωρινοί δεν θα κριθούν από τη γραβάτα.

Ξεχνά όμως να αναφέρει ότι το 2009 η χώρα χρεοκόπησε με γραβατωμένους. Οτι δύο υπουργοί Εθνικής Αμύνης της περιόδου Σημίτη είναι ο ένας καταδικασμένος και με εντολή να επιστρέψει ξανά στη φυλακή, και  ο άλλος είναι προφυλακισμένος. Παρά το ότι και οι δύο ήταν άψογοι και με γραβάτες.

Επίσης, ο κ. Μαντέλης παρά τη γραβάτα του δεν εμποδίστηκε από το να μεταφέρει μίζες. Θυμίζουμε ότι κάποιοι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης φορούσαν γραβάτα, όπως οι κ. Κοτζιάς και Κατρούγκαλος, αλλά συνέβαλαν στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Την οποία οι περισσότεροι αρθρογράφοι της «Καθημερινής» επαίνεσαν, παρά το ότι στα περισσότερα πεπραγμένα των προηγούμενων ήταν σφόδρα αντίθετοι.

Λίγο πιο παλιά θυμίζουμε τον «Καλπογιάννη» που απήγαγε επ’ ώμου την κάλπη από τη Βουλή, παρά το ότι και αυτός φορούσε γραβάτα.

Κοντολογίς, όπως το ράσο δεν κάνει τον παπά, έτσι και η γραβάτα δεν κάνει τον σοβαρό και αποτελεσματικό πολιτικό.

Ο λαός στις πρόσφατες εκλογές έκρινε κυρίως από την κατάσταση στην τσέπη του και όχι από  τις γραβάτες.

Και οι καινούργιοι θα βαθμολογηθούν από τα πεπραγμένα τους και μόνο. Μακάρι για το καλό της ταλαίπωρης χώρας να πετύχουν.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή