Επανεκκίνηση, αλλά με ενεργή μνήμη

Επανεκκίνηση, αλλά με ενεργή μνήμη

Κύριε διευθυντά

Από τις πρώτες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα εκείνη που έγινε άμεσα με τη «διαδικασία του κατεπείγοντος» και λέει ότι «η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να δείξει ρεβανσισμό και εκδικητικότητα στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κοινωνικού συνόλου».

Εχοντας υπόψη τον βίο, την πολιτεία και το ήθος του Αλ. Τσίπρα, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ως «επιτεύγματα» υπονοεί και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις αλλοπρόσαλλες και πιθανότατα επιλήψιμες καταστάσεις που βύθισαν στο τέλμα την Ελλάδα την τελευταία τετραετία και ως «ρεβανσισμό» την επιβολή της λήθης.

Ομως, είναι πλέον καιρός να αποκτήσει η Ελλάδα μνήμη και να πάψει να προσπερνά ενέργειες οι οποίες ζημίωσαν βαριά τη χώρα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Η μνήμη διδάσκει και προφυλάσσει. Εθνος χωρίς μνήμη πορεύεται χωρίς πυξίδα και προοπτική.

Πρέπει ορισμένοι να απαντήσουν και να κριθούν όπως οι απλοί πολίτες. Πρέπει να πάψει να υφίσταται αυτή η τερατώδης δυσαναλογία και διάκριση ανάμεσα στις ευθύνες των απλών πολιτών και των διαχειριστών της εξουσίας. Πρέπει να απαντηθεί πώς άνθρωποι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί ανέλαβαν χωρίς αιδώ και χωρίς ίχνος αυτογνωσίας και ικανότητας να κυβερνήσουν τη χώρα μέσα στη δίνη της κρίσης.

Να εξηγήσουν γιατί προέκυψαν το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls που κατέστρεψαν υγιείς επιχειρήσεις και διέλυσαν επαγγελματίες, γιατί υποθήκευσαν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ, γιατί φόρτωσαν με επαχθείς φόρους τη μεσαία τάξη, γιατί έστησαν πολιτικές σκευωρίες τύπου Νovartis, γιατί προσπάθησαν να αλώσουν τη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση με γελοιότητες τύπου Καλογρίτσα, γιατί διέλυσαν την Παιδεία, την Υγεία, έσυραν τους πολίτες σε απίστευτες αθλιότητες και υπονόμευσαν το μέλλον νέων ανθρώπων, στους οποίους προσπάθησαν να στερήσουν κάθε υγιή φιλοδοξία και επιχείρησαν να τους εντάξουν σε αγέλες οργουελιανού τύπου, και πλήθος άλλων παρανομιών ων ουκ έστιν αριθμός.

Πρέπει επιτέλους να γίνει μια νέα αρχή και να κριθούν με τους ισχύοντες για όλους νόμους. Αν όχι, θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι πολιτικοί αγύρτες που θα παίζουν στα ζάρια την πατρίδα χωρίς καμία αναστολή, εφόσον θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι έχουν να κάνουν με ανόητους λωτοφάγους που συγχωρούν τα πάντα για μερικές υψιπετείς μπαρούφες.

Χρηστος Λαμπροπουλος, Πολιτικός Μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή