Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού

Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού

Κύριε διευθυντά

Μέσω της «Καθημερινής» απευθύνομαι στην κ. Νίκη Κεραμέως:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας. Η αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης στο θέμα των παρατάσεων απόσπασης πέραν της πενταετίας, που έγινε αιφνιδιαστικά το σχολικό έτος 2016-17 και με ελλιπή ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, δημιούργησε τεράστιο οικογενειακό πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς που έχουν γάμο με Ελληνες του εξωτερικού και αμείβονται μόνο με τον μισθό της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και στη σύζυγό μου. Εδώ και τρία χρόνια, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η σύζυγός μου βρίσκεται για μήνες στην οργανική της θέση στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εγώ με τρία παιδιά στο εξωτερικό περιμένοντας να παραμείνει κάποια κενή θέση για να αποσπασθεί πάλι “για ανάγκες της υπηρεσίας” στη Γερμανία.

Ηδη ο Σύλλογος Δασκάλων Βάδης Βυρτεμβέργης και Εσσης “Αριστοτέλης” σας ζήτησε με έγγραφό του προς το ΔΙΠΟΔΕ την άμεση επέκταση του ισχύοντος νομικού πλαισίου του Ν. 4415/2016 που αφορά τις παρατάσεις μονόμισθων εκπαιδευτικών παντρεμένων με ομογενή ή αλλοδαπό, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απέκτησαν την πιστοποίηση της γλωσσομάθειας μετά την ψήφιση του νόμου και πληρούν τις μεταβατικές διατάξεις του. Αυτό ζήτησαν κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Χρήστος Κέλλας και Μάνος Κόνσολας.

Θεωρώ ότι είναι πραγματικά άδικο να αποκλείονται εκπαιδευτικοί από το δικαίωμα της παράτασης απόσπασης και να χωρίζουν οι οικογένειές τους απλά και μόνο επειδή είχαν την ατυχία να προσκομίσουν τα αποδεικτικά της απαιτούμενης γλωσσομάθειας μετά την ημερομηνία της διασαφήνισής της. Το ελληνικό κράτος, θεωρώντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς ως τη συμφερότερη οικονομικά λύση για την εκπαίδευση του εξωτερικού, τους έδωσε το δικαίωμα εδώ και δεκαετίες να καλύπτουν πάγιες ανάγκες της, με συνέπεια να χτίσουν τις οικογένειές τους εκεί, χωρίς ουσιαστικά να εμποδίζουν την προσέλευση άλλων.  Θεωρώ επίσης απαράδεκτο να συνεχίσει και η Νέα Δημοκρατία στο θέμα αυτό την απάνθρωπη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αποσπώντας κατά προτεραιότητα δίμισθους εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα στη θέση των μονόμισθων (με τριπλάσιο κόστος συνυπολογιζομένου και αυτό του αναπληρωτή), τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αδυνατεί να πληρώσει εδώ και μήνες το ενοίκιο του Λυκείου Στουτγάρδης, και γραφεία εκπαίδευσης τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς τους. Απευθύνομαι σε εσάς ως μητέρα και γονέα και σας ζητώ να δώσετε άμεσα ένα τέλος στο δράμα των ανθρώπων αυτών».

Χρηστος Γαριδης, Δρ Πληροφορικής – Μαθηματικός, ΜΑ Θεολογίας, Στουτγάρδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή