Η Γκρέτα και ως πηγή διχασμού

Η Γκρέτα και ως πηγή διχασμού

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 31/8 διάβασα την επιστολή του κ. Βασ. Σιταρά, στην οποία δεν συμφωνεί με ένα άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου (άρθρο για το οποίο εγώ του ’δωσα συγχαρητήρια) σχετικά με την Γκρέτα (Μία είναι η Γκρέτα!) και γενικά με την κλιματική αλλαγή που επέρχεται.

Σύντομα, έχω δύο σημεία να  υπενθυμίσω στον επιστολογράφο σας:

– Γκρέτα: Η υποκρισία της μικρής και των  followers της χτυπάει κόκκινο. Μπορούμε να μάθουμε ποιος πληρώνει τα έξοδα του ταξιδίου αναψυχής, με το ιστιοφόρο, στην Αμερική; Από την τσέπη της ή από τον χίπη πατέρα, που τον είδα ξάπλα στο σκάφος να απολαμβάνει την κρουαζιέρα του; Και τι είδους εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία περιβάλλοντος είναι αυτή όταν η Γκρέτα, για να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα,  δεν ταξιδεύει με αεροπλάνο, ενώ ταξιδεύουν 5 μέλη του πληρώματος του σκάφους που την πήγε και τα 6 που θα το φέρουν πίσω, ας πούμε σύνολο 11  αεροπορικά  εισιτήρια, εις βάρος του πλανήτη! Για να γλιτώσει ο πλανήτης ένα  εισιτήριο; Η αποθέωση της υποκρισίας.

– Κλιματική αλλαγή: Τα  μέσα ενημέρωσης εδώ στο Παρίσι, και σίγουρα σε όλη την Ευρώπη, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τον τρόμο του επερχόμενου τέλους του πλανήτη, χρησιμοποιώντας κυρίως ένα παράδειγμα:

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο φετινός Ιούλιος ήταν ο τρίτος Ιούλιος,  την τελευταία 20ετία, με την πιο υψηλή μέση θερμοκρασία +1,5 βαθμός Κελσίου συγκριτικά με το 2018. Δηλαδή, τρίτος μετά τον Ιούλιο 2003 +2,9 βαθμούς μέση θερμοκρασία (πρώτος) και τον Ιούλιο 2009 +2 (δεύτερος).

Δηλαδή το 2019 πάμε καλύτερα στην τελευταία 20ετία! Εδώ, είναι η γελοιότητα που χτυπάει κόκκινο!

Συμπέρασμα. Η «gauche caviar» και οι «ames sensibles» πρέπει να βρουν άλλο τρόπο για να απαλλαγούν από το κόμπλεξ της ενοχής τους, που είναι πάντα το ίδιο: Eνώ οι ίδιοι περνάνε μια χαρά, ο πλανήτης, ο Τρίτος Κόσμος, οι πρόσφυγες και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις υποφέρουν… Αρα, κάτι πρέπει να κάνουν: π.χ. χρηματοδοτώντας και μια κρουαζιέρα της Γκρέτας και του πατέρα της.

Κωνσταντινος Λυκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή