Μια ωραία ατμόσφαιρα στην αποβάθρα…

Μια ωραία ατμόσφαιρα στην αποβάθρα…

Κύριε διευθυντά

Αποβάθρα ΗΣΑΠ Πειραιώς 11/11/2019: Μέσα στο πλήθος των επιβατών, εντός του φράχτη ακυρώσεως εισιτηρίων,  πηγαινοερχόταν μία καλλίγραμμος κυρία μετρίων Μαΐων με ένα ηλεκτρονικό ελεγκτήριο στο χέρι, προβαίνοντας σε επιλεκτικό έλεγχο των εισιτηρίων των επιβατών που είτε είχαν μόλις αποβιβασθεί του συρμού είτε είχαν μόλις διαβεί τον «Ρουβίκωνα» του μηχανήματος ακυρώσεως προς επιβίβαση σε συρμό.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη μεγάλη σάλα των εκδοτηρίων γινόταν χαμός, όπως κάθε μέρα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Ουρές ποικίλων εθνικοτήτων συνωθούμενες προ των αυτόματων μηχανημάτων, με  άλλους να κατορθώνουν εύκολα την έκδοση εισιτηρίου και πολλούς να αιτούνται την αρωγή των διπλανών τους για να το επιτύχουν. Προ των δύο θυρίδων, αντιστοίχων υπαλλήλων «χειροκίνητης» εκδόσεως,  ατέρμονες ουρές προσδιοριζόμενες με ζώνες επί μετακινούμενου κιγκλιδώματος, εκτείνονται οφιοειδώς μέχρι έξω στον προαύλιο χώρο, εκτός των εισόδων του κτιρίου.

Οι διαμαρτυρίες, κυμαινόμενες μεταξύ απλής γκρίνιας και εσχάτων ύβρεων, δεν κάμπτουν τη στωικότητα και τον μυθριδατισμό των υπαλλήλων, που απεκτήθησαν με τον πολυετή τους μόχθο.

Προσηνής επιβάτης τις, προσήγγισε την καλλίγραμμο ελεγκτή λέγοντάς της πως η τεράστια καθυστέρηση για την έκδοση ενός εισιτηρίου αναπόδραστα οδηγεί πολλούς στο να περνούν τον «Ρουβίκωνα» άνευ εισιτηρίου, αντάμα με άλλον επιβάτη.

Η κυρία, ούσα εν επιγνώσει της αθλίας πολυχρόνου καταστάσεως, απήντησε ότι «…εκείνη και οι συνάδελφοί της έχουν αναφέρει άπειρες φορές το πρόβλημα στους προϊσταμένους τους, άνευ όμως αποτελέσματος». Αναμφίβολα και οι προϊστάμενοί της θα έχουν αναφέρει το θέμα στους δικούς τους προϊσταμένους άνευ αποτελέσματος κ.λπ.

Στην αρχή νομίζαμε ότι έφταιγε ο κ. Σπίρτζης και μάλλον κάναμε λάθος. Δικαιολογούσαμε μέσα μας όσους τον έβριζαν –τον δίσμοιρο– καθημερινά, ουρλιάζοντας ενώπιον του πλήθους. Οι αλλοεθνείς απορούσαν με τις φωνές που κορυφώνονταν πάντοτε με εκείνο το «Σπίρτζης».

Αρα, τώρα (που η κατάσταση είναι ίδια) ΔΕΝ  φταίει ο νέος, ο Κ. Α. Καραμανλής (μετ’ επιφυλάξεως, βέβαια, για τον συμπερασμό του ότι «…όσοι δεν πληρώνουν είναι αποβράσματα»).

Ατυχώς οι πολλοί εν Ελλάδι αγνοούμε ότι τελικά εδώ «ουδείς πταίει», πλην ίσως εκείνου του απρόσεκτου Πλάστη που μας έπλασε έτσι.

Από εκεί (από τον Πειραιά) επιβιβάζεται πλήθος τουριστών προς Αθήνα – Ακρόπολη, πολλοί εκ των οποίων πρέπει να μεταβούν αυθημερόν.

Εκεί στα εκδοτήρια παίρνουν την πρώτη γεύση από Ελλάδα και ουρά που καταπίνει τον λίγο χρόνο τους.  Τα αυτονόητα αφίενται στην κρίση (και σε ενδεχόμενες ενέργειες) του εν κοινοποιήσει κ. υπουργού.

Π. Π. Ζορμπας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή