Κακό παράδειγμα από τους γονείς

Κακό παράδειγμα από τους γονείς

Kύριε διευθυντά

Σας έχει ποτέ συμβεί να περάσετε έξω από Δημοτικό Σχολείο όταν σχολούν οι μαθητές; Είμαι βέβαιη πως θα μελαγχολήσετε και θα στενοχωρηθείτε, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος, ειδικά μάλιστα όταν αγαπάει τα παιδιά.

Να μια πανελλήνιας εμβέλειας εικόνα που σοκάρει: Σχόλασμα κατά τις 13.15. Ο μεγάλος όγκος των μαθητών δεν μένει πλέον στο ολοήμερο έτσι που απαξιώθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς δάσκαλο υπεύθυνο γι’ αυτό και με περικοπές στις ειδικότητες.

Επομένως το κουδούνι των 13.15 απελευθερώνει το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών και το οδηγεί στην πύλη του σχολείου, όπου περιμένουν γονείς ή παππούδες ή οι οικιακοί βοηθοί για την παραλαβή. Και τότε δεκάδες μηχανάκια, μικρά και μεγάλα, με πατεράδες ή μητέρες βιαστικούς και αγχωμένους, χωρίς κράνος, παραβιάζοντας κόκκινο, κίτρινες λωρίδες σπρώχνοντας με τις ρόδες τους, παραλαμβάνουν τα αθώα πλάσματα και τα επιβιβάζουν χωρίς κράνος κι αυτά, δυο και τρία πολλές φορές το ένα πίσω από το άλλο, οι σάκες στο τιμόνι ή μπροστά στα πόδια του οδηγού και ξεχύνονται. Προς πάσα κατεύθυνση. Ανάποδα στην κανονική πορεία ή πάνω στα πεζοδρόμια για να «κόψουν» δρόμο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι και να επιστρέψουν στη δουλειά, από την οποία δραπετεύουν κάθε μέρα σκαστοί ή με άδεια από τη «σημαία».

Ως συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, έχω την εικόνα αυτή στα μάτια μου και μαγκώνομαι μέσα μου. Την ασφάλεια αυτών των παιδιών ποιος την εγγυάται; Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στο σχολείο και μετά στην αυλόπορτα η αυτόματη διάψευση και κατάργησή τους. Μπορεί να διορθωθεί αυτό το φαινόμενο; Μπορεί η Τροχαία να αναλάβει; Προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης αλλά και ποινές; Ποιος θα ευαισθητοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους που δεν υπολογίζουν τη ζωή των παιδιών τους αλλά και τη δική τους;

Βαρβαρα Καμπουριδου

Τέως συντονίστρια Εκπαίδευσης Λονδίνου

Μεταναστευτικό περί έκδοσης NAVTEX

Κύριε διευθυντά

Εχω να προτείνω μια λύση για το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Γνωρίζουμε (το Λιμενικό σίγουρα γνωρίζειι) ποιες είναι οι ακτές αυξημένων αφίξεων βαρκών με μετανάστες-πρόσφυγες. Είναι κάποιες ακτές σε Λέσβο, Σάμο, Χίο κ.λπ.

Σε αυτές τις ακτές να γίνεται έκδοση, από την Ελλάδα, NAVTEX τις περιόδους αυξημένων ροών. Οταν η κάθε βάρκα με μετανάστες-πρόσφυγες κατευθύνεται στην ελληνική ακτή θα εντοπίζεται κατ’ αρχάς από μακριά με τις θερμικές κάμερες και όταν πλησιάζει την ελληνική ακτή, θα πέφτει πάνω στις στρατιωτικές ασκήσεις της NAVTEX, που άλλωστε μας απαλλάσσει από την υποχρέωση έρευνας και διάσωσης. Αν αυτό συνεχιστεί για κάποιους μήνες, με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν σιγά σιγά οι ροές.

Αγγελος Χιωτης

Ελλην πολίτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή