Απόλυση, προσφυγή, και μια αναίρεση

Απόλυση, προσφυγή, και μια αναίρεση

Κύριε διευθυντά

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ενημερώσω για την καταχρηστική απόλυσή μου από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΟΕΒΕ.

Προσλήφθηκα στον χώρο της ομοσπονδίας την 1/11/1999 και η εκτέλεση των καθηκόντων μου χαρακτηριζόταν πάντοτε από τους προϊσταμένους μου ως άριστη.

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας εργάστηκα από τις 13/11/2015 ως Δ/Ε, εξυπηρετώντας σε διεκπεραίωση αλληλογραφίας, μητρώο μελών, έκδοση πιστοποιητικών, τράπεζες, εφορία κ.λπ.

Σε έγγραφα που εστάλησαν το 2018 από το επιμελητήριο προς το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητήθηκε για τους επτά (7) εργαζομένους της Εύβοιας που απασχολούμασταν μέσω ομοσπονδιών – συλλόγων να απορροφηθούμε με μοριοδότηση σε μελλοντικό διαγωνισμό.

Το 2019 στάλθηκε ψήφισμα από 10 επιμελητήρια της χώρας στο υπουργείο Ανάπτυξης για την πρόσληψη 35 ατόμων πανελλαδικά, τα οποία εργάζονταν στα επιμελητήρια (μεταξύ τους και εγώ).

Δυστυχώς, στις 20/3/2019 μου κοινοποιήθηκε η απόλυσή μου με 4μηνη προειδοποίηση, ώστε να μην καταφέρω να συμπληρώσω τα 4 χρόνια προϋπηρεσίας στο επιμελητήριο (σύμφωνα με τον ν. 4497/2017, άρθρο 96) και λάβω μέρος σε μελλοντικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σε κανένα επιμελητήριο της Ελλάδας δεν απελύθη κανείς με  ατεκμηρίωτο τρόπο, ενώ, αντίθετα, καταβάλλονταν προσπάθειες για ένταξή τους. Τον Μάιο του 2019 εστάλη νέο έγγραφο προς το υπουργείο, αυτή τη φορά με 6 άτομα (χωρίς το όνομά μου).

Στις 7/5/2019 ψηφίστηκε ο ν. 4610, άρθρο 238, εδάφιο 5, που εκχωρούσε το δικαίωμα στα επιμελητήρια, με τεκμηριωμένη άποψη, να απασχολούν τους εργαζομένους ομοσπονδιών -συλλόγων.

Προσέφυγα νομικά και στις 25/7/2019 έλαβα προσωρινή θετική απόφαση στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων από το πρωτοδικείο. Ομως, η πρόεδρος του επιμελητηρίου μού απαγόρευσε την είσοδο στον χώρο όπου εργαζόμουν, παρά τη δικαστική απόφαση που ανέφερε ρητά ότι έπρεπε να εργάζομαι και να πληρώνομαι μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Σε προσωπική συνάντηση με δύο βουλευτές της Εύβοιας για το θέμα μου, έδειξαν παντελή αδιαφορία.

Με σκοπό να αντιστρέψει το αρνητικό γι’ αυτούς αποτέλεσμα, ο αντίδικος κατάφερε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 20/11/2019, ασκώντας πίεση, να αναιρέσει την προηγούμενη  θετική απόφαση,  στερώντας μου το δικαίωμα στην εργασία μέχρι την έκδοση τελικής απόφασης.

Εγώ και η οικογένειά μου ζητούμε την παρέμβαση του υπουργού και του υφυπουργού Εμπορίου την ύστατη στιγμή, ώστε να αποδοθεί εργασιακή δικαιοσύνη και να αποφευχθεί η οικονομική εξαθλίωσή μου, δεδομένου ότι από τον Αύγουστο παραμένω απλήρωτη.

Γ.Ε. (τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή