Οι απέναντί μας ας μην ξεχνούν…

Οι απέναντί μας ας μην ξεχνούν…

Κύριε διευθυντά

Η Τουρκία, όχι μόνο ο Ερντογάν, αλλά ολόκληρη η οθωμανική ομάδα των κατοίκων της (Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι κ.λπ. εξαιρούνται) επιχειρεί την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και κύριο προς δυσμάς στόχο της έχει, προς το παρόν, την Ελλάδα. Τα λοιπά Βαλκάνια και η Βόρεια Αφρική θα ακολουθήσουν, αν η Ελλάδα εξουδετερωθεί.

Λησμονούν, όμως, οι οθωμανοί Τούρκοι ότι την αρχή της κατάλυσης της αυτοκρατορίας τους την πραγμάτωσε το 1821 μια ομαδούλα άοπλων Ελλήνων. Και ας μην μας εξοργίζουν, τώρα μάλιστα που δεν είμαστε άοπλοι, όπως μας βεβαίωσε ο αντιπτέραρχός μας Πάνος Κατσαρός. Γιατί, όταν απειλείται η Ελλάδα, οι Ελληνες δεν λογαριάζουν ούτε και τη ζωή τους. Δεν έκλεισε ακόμη αιώνας από τότε που τα οκτώ εκατομμύρια λόγχες του Μουσολίνι τσακίστηκαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας από τους λίγους και τότε Ελληνες. Και στα χρόνια που ακολούθησαν έως και το 1944, οι Γερμανοί κατακτητές (ανέκαθεν φίλοι της Τουρκίας και άλλοτε οργανωτές της εξόντωσης των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας) έχασαν τη μάχη της Μόσχας χάρη στην αντίσταση της Κρήτης. Και κρατούσαν επί τέσσερα χρόνια πολλές μεραρχίες στην Ελλάδα για να αντιμετωπίζουν την Πανελλήνια Εθνική Αντίσταση.

Ας τα ζυγίσουν όλα αυτά οι ηγέτες του κράτους της Τουρκίας. Γιατί πάλι η Ελλάδα θα είναι ο πρόμαχος, ο εξοπλισμένος τώρα πρόμαχος, της κατάρρευσης των υπερφίαλων αυτοκρατορικών επιδιώξεών τους.

Γιωργος Ζαχαροπουλος-Φεραιος Παλαίμαχος αντάρτης, στα 98 του χρόνια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή