Ιός, δοκιμασία, θεϊκή προστασία

Ιός, δοκιμασία, θεϊκή προστασία

Κύριε διευθυντά

Τις μέρες αυτές που ο ελληνικός λαός –και όχι μόνο– δοκιμάζεται με την εξάπλωση του κορωνοϊού, πολλοί έσπευσαν με περισσή «έγνοια» για το κοινό καλό να αποφανθούν με επικάλυμμα «επιστημοσύνης» για τη δήθεν μετάδοση του ιού μέσω του ιερού μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. Δυστυχώς, στις μέρες μας ηθικές αξίες, όπως ο σεβασμός της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, έχουν διαστρεβλωθεί… Και ίσως αυτήν να επικαλούνται οι σκιτσογράφοι της έγκριτης κατά τα άλλα εφημερίδας σας, που τις τελευταίες μέρες έχουν επιδοθεί σε γελοιογραφίες χλευαστικές προς τον Θεό και την εκκλησία του.

Αλλά η ελευθερία λόγου και έκφρασης δίχως τον σεβασμό καταλήγει σε ασυδοσία και ασέβεια, ειδικά όταν κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους και να τη στηρίξουν γελοιοποιώντας θέματα «εν ου παικτοίς». Δυστυχώς, η κίνηση αυτή  διαλαλεί κατάφωρη άγνοια σε θέματα πίστεως. Η Εκκλησία και ο πιστός λαός δεν έχουν  να φοβηθούν από τέτοιου είδους κινήσεις… Εχουν όμως –και αυτή η μερίδα του λαού, η οποία δεν είναι καθόλου μικρή όπως κάποιοι θα ήθελαν– το δικαίωμα να απαιτούν σεβασμό στα «πιστεύω» τους… Τις μέρες αυτές της Σαρακοστής που η ορθόδοξη εκκλησία καλεί σε αγώνα και μετάνοια και ο λαός δοκιμάζεται σε χίλια μέτωπα, καλό είναι να καταφύγουμε στην κραταιά προστασία του Θεού και όχι να Τον χλευάζουμε…

Αλλωστε, η ιστορία απέδειξε ότι για τους βλάσφημους ισχύει το «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».

YΓ. Θα επιθυμούσα να δημοσιευθεί.

Αγγ. Χατζηαθανασιου, Εκπαιδευτικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή