Αυτοί οι απείθαρχοι που έγιναν παράδειγμα

Αυτοί οι απείθαρχοι που έγιναν παράδειγμα

Kύριε διευθυντά

Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα στην «Καθημερινή» της Κυριακής 5.4.2020 το εύστοχο και άκρως ρεαλιστικό άρθρο του κ. Ανδρέα Δρυμιώτη, με τον τίτλο «Θεέ μου από πού γλιτώσαμε».

Ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση, αλλά και υπερηφάνεια μου προκάλεσαν οι ακόλουθες δύο ειδήσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα σας. Πρώτη εξ αυτών ήταν το άρθρο των Times του Λονδίνου της 5.4.2020 σχετικά με  τη συμμόρφωσή μας στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο αρθρογράφος των Times  ανέφερε: «Οι Ελληνες είναι δύσκολος λαός. Πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία για να παραβιάζουν τους κανόνες, να αψηφούν τις προθεσμίες και να θέτουν το γενικό καλό σε δεύτερη μοίρα. Ομως με την κρίση του κορωνοϊού στην Ευρώπη δείχνουν μια σπάνια και νηφάλια πλευρά στην απείθαρχη φύση τους».

Εν συνεχεία επεσήμανε «την ταχύτατη και τολμηρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο ξεκίνημα της κρίσης με μέτρα τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και οικονομίας». Δεύτερη εκ των ειδήσεων ήταν η συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας κ. Βικτόρια Χίσλοπ στην κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα (12.4). Η κ. Χίσλοπ μεταξύ  άλλων δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει από πολύ νωρίς ιδιαίτερα δύσκολα μέτρα. Καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να χαρείτε την άνοιξη, τη θάλασσα, την παρέα σας.  Μιλάω με φίλους μου (Ελληνες) και μου περιγράφουν την κατάσταση. Ομως ας σκεφτείτε πως η συμμόρφωση αποδίδει καρπούς. Η στάση σας προστατεύει και σώζει ανθρώπινες ζωές, αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερή σας παρηγοριά όταν κάμπτονται οι αντιστάσεις  σας και θέλετε να βγείτε έξω. Οπως ξέρετε, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέτρα καθυστέρησαν πολύ να έρθουν και βλέπετε τα αποτελέσματα. Οσο εσείς ήσασταν κλεισμένοι σπίτι, εμείς μπορούσαμε να πάμε σε παμπ, εστιατόρια, πάρκα. Τι κρίμα να μην έχουμε και εμείς έναν Τσιόδρα!

Θα τον βλέπετε σαν θεό του Ολύμπου, φαντάζομαι».

Κρίνω ότι η κ. Χίσλοπ παρέλειψε να αναφέρει ότι ο καθηγητής κ. Τσιόδρας με το βαρύ και πλούσιο βιογραφικό σημείωμά του ήταν επιλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιλέγει με πολλή προσοχή ως συνεργάτες του, άτομα που αποδεδειγμένα διαθέτουν γνώσεις και εμπειρίες και παραβλέπει την πολιτική τοποθέτησή τους. Θεωρώ πως πρέπει αυτοδικαίως να κατατάξουμε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στους πολύ ολιγάριθμους σοβαρούς, συγκροτημένους, άοκνους, αποφασιστικούς, τολμηρούς και αποτελεσματικούς ηγέτες του έθνους μας από το 1821 έως και σήμερα.

Τύχη αγαθή μας απάλλαξε από τους λαϊκιστές και δημαγωγούς του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων υποτιθέμενων «προοδευτικών δυνάμεων» της Αριστεράς και του αριστερίζοντος Κέντρου, που από το 1981 μας εμπαίζουν ασύστολα και αδίστακτα.

Επιτέλους ο λαός μας αντιλήφθηκε ότι το τιμόνι της πατρίδας μας πρέπει να βρίσκεται σε έμπειρα και στιβαρά χέρια, γι’ αυτό και δείχνει αυτήν τη σπάνια και νηφάλια πλευρά στην απείθαρχη φύση του.

Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας είναι δύσκολος και απείθαρχος, όμως εξαιτίας της ανασφάλειας που του προκαλούν οι κατά καιρούς αναποτελεσματικοί, ανεπαρκείς πολιτικοί ηγέτες, που του χαϊδεύουν τα αυτιά, τον σαγηνεύουν με τις δημαγωγικές εξαγγελίες τους και του υφαρπάζουν την ψήφο.

Αλίμονό μας αν σήμερα χρέη πρωθυπουργού ασκούσαν οι κ. Γ. Παπανδρέου και Αλ. Τσίπρας.   Κατόπιν τούτων ευχαριστώ τον Θεό που μας απάλλαξε από τον ανεκδιήγητο κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Ανεπιφύλακτα συγχαίρω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους υπουργούς του.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τσιόδρα και κατ’ επέκταση μέσω αυτού όλους τους θεράποντες του τομέα της Υγείας.

Τέλος συνιστώ σε όλους τους συμπατριώτες μας να εξακολουθήσουν να λειτουργούν με υπευθυνότητα, σύνεση και σωφροσύνη, διότι έτσι θα βγούμε νικητές και απ’ αυτόν τον πόλεμο, που δεν γνωρίζω αν είναι φυσικό απότοκο ή κατασκεύασμα κάποιου νοσηρού εγκεφάλου.

Μιλτιαδης Ι. Καυκαλετος, Φαρμακοποιός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή