Περί μαξιμαλισμού και των γειτόνων

Περί μαξιμαλισμού και των γειτόνων

Kύριε διευθυντά

Εχω τη χαρά καθημερινά, στο γραμματοκιβώτιό μου, να παραλαμβάνω την έγκριτο εφημερίδα σας, από την οποία γενικά ενημερώνομαι για τα ειδησεογραφικά δρώμενα. Συνήθως ικανοποιούμαι από τα άρθρα των αξιόλογων συνεργατών και τη συνολική παρουσία και δομή της εφημερίδας σας. Μεταξύ των άλλων δημοσιευμάτων ενίοτε παρακολουθώ την αρθρογραφία στη δεύτερη σελίδα του συνεργάτη της εφημερίδας κ. Στέφανου Κασιμάτη.

Είναι προφανές καθώς ως αναγνώστης διαβάζω τα διθυραμβικά κείμενα, συνήθως επικριτικά και τιμωρητικά προς κάθε κατεύθυνση άρθρα (προς όλους και για όλα). Δημιουργούνται ενίοτε ιδιαίτεροι προβληματισμοί, ως προς τον γράφοντα, άλλοτε τα άρθρα του να χαρακτηρίζονται περιπαικτικά, αποτυπούμενα με χιουμοριστική διάθεση.

Στο άρθρο του στις 14/6, εκτιμώ ατυχώς για την εφημερίδα σας, ο κ. Κασιμάτης επιχειρεί να αναλύσει το κατ’ αυτόν υπάρχον στην Ελλάδα μαξιμαλιστικό κόστος. Εις τα εξής σημεία εστιάζει τη φιλοσοφία των σκέψεών του:

α) Ως εκ του κειμένου διαφαίνεται επικροτεί την ειρωνική απάντηση του Τούρκου υπουργού Αμύνης σχετική με τις δυνατότητες αμύνης της χώρας μας!

β) Ο αρθρογράφος απαξιωτικά ειρωνεύεται τον Ελληνα υπουργό Αμύνης για απάντηση που έδωσε υπονοώντας την αμυντική διάθεση και τις δυνατότητες της χώρας μας!

γ) Χαρακτήρισε διασκεδαστικό στοιχείο ότι το 56% των Ελλήνων υπεραμύνθηκε της προοπτικής δυναμικής αμυντικής στάσης της Ελλάδος vs Τουρκίας!

δ) Ο αρθρογράφος προχώρησε σε κάτι πολύ χειρότερο των προηγουμένων, γράφοντας «και το χειρότερο είναι ότι η ταπείνωση της ήττας θα δηλητηριάσει για πολλά χρόνια την πολιτική μας ζωή». Σοβαρά αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι η ελεύθερη δημοσιογραφία! Εκτιμώ δε ότι θα έχει ο κ. Στέφανος Κασιμάτης έτοιμο το διαβατήριό του μήπως εις το μέλλον το χρειαστεί;

Κων/νος Γεροντης, Πρόεδρος think-tank PAREMVASI & EEM

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή