Αφέλεια που έγινε απανθρωπιά

Αφέλεια που έγινε απανθρωπιά

Kύριε διευθυντά

Στις 28 Αυγούστου ο Στέφανος Κασιμάτης, στη σελίδα του με τίτλο «Οι ατέλειωτες διακοπές», είχε φωτογραφία του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Βουλή με την εξής δολοφονική λεζάντα: «Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από ένα χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε, ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…».

Για τον αναγνώστη που τον διαβάζει ήταν άλλο ένα βιτριολικό, ειρωνικό σχόλιο όπως συνηθίζει ο αρθρογράφος.

Αλλά αμέσως το Διαδίκτυο πήρε φωτιά. Ακόμη και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας (κ. Γιώργος Κουμουτσάκος) και βουλευτές (κ. Ολγα Κεφαλογιάννη) προς τιμήν τους υπερασπίστηκαν τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε: «Είμαι μαζί του απέναντι στη χυδαία επίθεση που δέχτηκε από γραφίδα με σχήμα περιστρόφου» και η κ. Κεφαλογιάννη: «Με τον Γιώργο Κατρούγκαλο λοιπόν, απέναντι σε κάθε μορφή ανθρωποφαγίας».

Ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Προς αποφυγήν παρεξήγησης: εγώ ζήτησα από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να μην εκδοθεί ανακοίνωση. Κατ’ αρχήν γιατί το θέμα υπερέβαινε τα στενά κομματικά και αντιπολιτευτικά όρια. Αλλά και γιατί εξαρχής ο κ. Παπαχελάς είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να εκφράσει τη συγγνώμη της εφημερίδας».

Η «Καθημερινή» ζήτησε συγγνώμη: «Η “Κ” ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Οσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα, το οποίο δεν θα επαναληφθεί».

Και ο ίδιος ο αρθρογράφος: «Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μία συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο, όσο και στους αναγνώστες καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Πληροφορούμαι… Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός».

Θυμίζει την παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω λάδι» και φυσικά δεν είναι καθόλου αφελής ο γράφων. Οξυδερκέστατος, αλλά βιτριολικός κατά πάντων, όσων δεν έχουν σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση.

Μονομέρεια, εμμονή και ειρωνεία. Εχει λανσάρει τον ευρηματικό τίτλο ΙΕΜΕΒ για τους βαψομαλλιάδες.

Τι έχει σούρει στον Θύμιο των ταξιτζήδων, δεν λέγεται. Του έστειλα mail τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί βαψομαλλιάδες στο κυβερνών κόμμα.

Δεν είμαι αφελής, δεν περίμενα απάντηση. Σκέφτομαι μήπως τη 2η σελίδα της «Καθημερινής» δεν την ξαναδιαβάσω. Σκασίλα του Κασιμάτη, είμαι σίγουρος.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή