Υγειονομική βόμβα μετά την πυρκαγιά

Υγειονομική βόμβα μετά την πυρκαγιά

Kύριε διευθυντά
Δεν είναι εύκολο να καεί σε μια νύχτα ένας  εκτεταμένος καταυλισμός 12.000 ανθρώπων. Χρειάζονται πολλές εστίες και ταυτόχρονες αναφλέξεις. Δεν πρόκειται, άλλωστε, για περιοχή πυκνής αστικής ή βιομηχανικής δόμησης. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου απέχουν μόλις λίγα λεπτά από τη Μόρια.  

Γενική άποψη όλων, συγκαταλεγομένων και κυβερνητικών εκπροσώπων, είναι ότι υπεύθυνες για την καταστροφή είναι καθοδηγούμενες ομάδες μεταναστών, κυρίως νέων ανδρών, Σομαλών και Αφγανών. 

Καθοδηγούμενες από ποιους; Η πλέον διαδεδομένη άποψη στη Λέσβο είναι ότι Τούρκοι διακινητές, σε συνεργασία με ανεξέλεγκτες ΜΚΟ, υποκίνησαν τη χθεσινή πυρκαγιά για να εξαναγκάσουν το άδειασμα της Μόριας με σκοπό να εισβάλουν νέες ροές μεταναστών.  Η προκλητική δεύτερη αναζωπύρωση το απόγευμα τής Τετάρτης 9/9  διαψεύδει κάθε υποτιθέμενη δικαιολογία ατυχήματος.
Πολλές ΜΚΟ επωφελούνται από τους χιλιάδες πυρόπληκτους άστεγους, διότι τους παρέχεται άμεσα  νομική κάλυψη από διεθνείς συνθήκες του ΟΗΕ για τη μεταστέγασή τους σε διαμερίσματα και την παροχή πολυσχιδών υπηρεσιών. Τά σχετικά έξοδα των ΜΚΟ καλύπτονται, βέβαια, είτε από την Υπατη Αρμοστεία είτε από κονδύλια της Ε.Ε.

Τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας των νησιωτών μας εντείνονται καθημερινά. Η εμπιστοσύνη μας στον μεγαλόστομο και αναποτελεσματικό υπουργό Μετανάστευσης  έχει κλονιστεί βαθύτατα. Αναμένουμε την επείγουσα προστασία της κυβέρνησης από την υγειονομική βόμβα που περιπλανάται από χθες στο νησί της Λέσβου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή