Συμφωνία Πρεσπών και περί συγγνώμης

Συμφωνία Πρεσπών και περί συγγνώμης

Κύριε διευθυντά
Εξεπλάγην διαβάζοντας την επιστολή στην «Κ» της 9/9 του κ. Τσίφτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει «η Ν.Δ. να ζητήσει μια καθυστερημένη συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ» για τη θέση που τήρησε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης γράφει ότι «Αν η συγγνώμη και το ευχαριστώ είχαν προηγηθεί, ίσως το “Παρών” του ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας να ήταν “Ναι”». Κατά τη γνώμη μου, αν ισχύει αυτή η υπόθεση του κ. Τσίφτη, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα άσκησης μυωπικής μικροπολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στη λήψη αποφάσεων σε μείζονα εθνικά θέματα. 

Οσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, εξ όσων γνωρίζω, η χώρα μας δέχτηκε από το 2008 να περιλαμβάνεται στο όνομα της γείτονος η λέξη Μακεδονία, αλλά με πρόσθετο προσδιορισμό και αυτός ο όρος να ισχύει έναντι όλων. Η συμφωνία των Πρεσπών διέγραψε το «έναντι όλων». Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. ουδέποτε έφεραν αντίρρηση για το όνομα Βόρεια Μακεδονία, αλλά για το γεγονός ότι παραχωρήθηκαν στους γείτονες η μακεδονική εθνότητα και η μακεδονική γλώσσα. Αυτό το στοιχείο θέλουν να το διαστρεβλώνουν ή να το αγνοούν ο κ. Τσίφτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή