Θαρραλέα άποψη, αντίθετη με την κομματική γραμμή

Θαρραλέα άποψη, αντίθετη με την κομματική γραμμή

Κύριε διευθυντά
Στις 9 Σεπτεμβρίου ο κ. Σέργιος Τσίφτης, πρώην γραμματέας Οργανωτικού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου πολλάκις εκλεγόμενος στην Κ.Ε. της Ν.Δ. όπως γράφει, έστειλε επιστολή. Τίτλος της, «Η συμφωνία των Πρεσπών από τότε έως σήμερα». 

Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η επιστολή, διότι ο επιστολογράφος παραδέχεται τη σημασία και τη χρησιμότητα της συμφωνίας για τη χώρα μας, που διέγραψε έτσι ένα διπλωματικό πρόβλημα που για δεκαετίες μας ταλαιπώρησε. Αναφέρει τη σημασία της υπεράσπισης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από τα δικά μας πολεμικά αεροπλάνα, κάτι που διακαώς ήθελε να κάνει η Τουρκία. Επισημαίνει τη στάση του σημερινού πρωθυπουργού, που ως αρχηγός της τότε αντιπολίτευσης έδωσε την άδεια σε βουλευτές του να παρευρεθούν στα συλλαλητήρια, κάτι που, όπως τονίζει, «η απόφαση με εξέπληξε», αφού η συμμετοχή των βουλευτών έδωσε μαζικότητα στα συλλαλητήρια. 

Υπενθυμίζει πως αυτή η τακτική της Ν.Δ. είχε σκοπό να φθείρει την τότε κυβέρνηση. Αντιδιαστέλλει βέβαια την τότε γραμμή του κόμματος με τη σημερινή πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, που κάποια στελέχη τότε την είχαν χαρακτηρίσει ακόμη και προδοτική. 
Εντύπωση προκαλεί η πρότασή του «είναι απαραίτητο η Νέα Δημοκρατία να ζητήσει μια καθυστερημένη συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ (που ρισκάρισε και την ενδοκυβερνητική του σταθερότητα…), για λογαριασμό εκείνων των στελεχών της που εξετράπησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ακόμη και για προδοσία». 

Και καταλήγει: «Να απευθύνει επίσης ένα ευχαριστώ που χάρις στη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μπορεί απερίσπαστη να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της… προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή». Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τσίφτη είναι θαρραλέα και σπάει την κομματική μονολιθικότητα όλων των κομμάτων, που διαχρονικώς επιβάλλουν τη μοναδική κομματική γραμμή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή