Ποιοι υπουργοί Παιδείας είναι περήφανοι;

Ποιοι υπουργοί Παιδείας είναι περήφανοι;

Κύριε διευθυντά
Πού βαδίζει η εκπαίδευση στη χώρα μας; Μετά  τόσες «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» φτάσαμε εφέτος στο σημείο να εισάγονται σπουδαστές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό 3 (με άριστα το 20).

Παλαιότερα υπήρχε το σύνθημα «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο», σήμερα υπάρχει νέο σύνθημα, «κάθε κωμόπολη και ΑΕΙ».

Οι ελληνικές οικογένειες προωθούν τα παιδιά τους προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμη και όταν οι κλίσεις τους και οι ικανότητές τους είναι διαφορετικές. Είχα την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς επαγγελματίες κουρείς, ζαχαροπλάστες, επιπλοποιούς, ηλεκτρολόγους, οικοδόμους, οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, χειριστές μηχανημάτων, που ήταν όλοι τους εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Εάν όλοι αυτοί είχαν υποχρεωθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα κατέληγαν πιθανώς να γίνουν μετριότητες στην επιστήμη τους.

Η «δωρεάν Παιδεία», πολύ σωστή σαν ιδέα, εφαρμόσθηκε λανθασμένα και μας οδήγησε στους «ισόβιους φοιτητές». Πόσοι από τους υπουργούς Παιδείας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι περήφανοι για το έργο τους;

Η σημερινή υπουργός Παιδείας τι έχει επιτύχει;

Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή