Οι γελοιογραφίες παράγουν σκέψεις

Οι γελοιογραφίες παράγουν σκέψεις

Kύριε διευθυντά
Είδα, και απόλαυσα τη γελοιογραφία του κ. Ηλία Μακρή στο φύλλο της 19-9-2020 της «Καθημερινής» με τους τρεις σημαντικότερους αποθανόντες πολιτικούς εκπροσώπους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας (Κ. Καραμανλή, Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου), όντας θαυμαστής των πολιτικών θέσεων και πράξεων του Κ. Μητσοτάκη. Πραγματικά έξυπνη και εμβληματική γελοιογραφία.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά που έχουμε ζήσει και υποφέρει στο πετσί μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει στη χώρα μας ένα τεράστιο ποσοστό, 30% των πολιτών, αποτελούμενο από συνωμοσιολόγους, προληπτικούς, θρησκόληπτους, αρνητές της ύπαρξης του κορωνοϊού κ.ά. που βλέπουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Ας σκεφτούμε το κακό που έχουν κάνει στη χώρα μας τα εξής: «λεφτά υπάρχουν», «θα καταργήσουμε τα μνημόνια, το χρέος με μια απόφαση και ένα άρθρο», «ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται αλλά καταργείται», τα 600 δισ. του Σώρρα, το «δαιμονικό 666» των ταυτοτήτων, το κίνημα του «δεν πληρώνω» και άλλα πολλά απίθανα τέτοιου είδους που έχουν υιοθετηθεί από πολλούς και μας έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει.

Γι’ αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι με τη σκοπίμως υιοθετημένη «γκαντεμιά» του «Μητσοτακέικου», που σχεδόν έχει ξεχαστεί στις μέρες μας, δεν πρέπει να παίζουμε. Από την άλλη μεριά θα μου πείτε ότι αυτό το θηριώδες 30% δεν διαβάζει την «Καθημερινή». Είναι κι αυτό μια άποψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή