Αδικήθηκε ο κ. Στ. Κασιμάτης

Αδικήθηκε ο κ. Στ. Κασιμάτης

Κύριε διευθυντά
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στις αντιδράσεις κάποιων πολιτικών και δημοσιογράφων, αλλά και της εφημερίδας σας, για τη δημοσίευση από τον κ. Στ. Κασιμάτη της φωτογραφίας του κ. Γ. Κατρούγκαλου, ομιλούντος στη Βουλή, και της λεζάντας που τη συνόδευε.

1. Ο κ. Κασιμάτης, όταν παρέδιδε για δημοσίευση το άρθρο – φωτογραφία – λεζάντα, δεν γνώριζε πως η αλλαγή στην κώμη του κ. Κατρούγκαλου ήταν αποτέλεσμα προβλήματος υγείας.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, τηλεφώνησε στον κ. Κατρούγκαλο και του ζήτησε συγγνώμη, την οποία εκείνος αποδέχθηκε, και με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», και μετά στην έντυπη, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως τόσο από τον κ. Κατρούγκαλο όσο και από τους αναγνώστες της «Κ».

Η «Κ», την ίδια μέρα, ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Κατρούγκαλο, σημειώνοντας: «Οσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί».

2. Η γνώση των γεγονότων αυτών οδηγεί στις ακόλουθες διαπιστώσεις και ερωτήματα:

α. Αυτό που θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στον κ. Κασιμάτη είναι ότι δεν διερωτήθηκε, βλέποντας τη φωτογραφία, για την αιτία της αλλαγής της κώμης του κ. Κατρούγκαλου και δεν ερεύνησε το ζήτημα πριν παραδώσει άρθρο – φωτογραφία – λεζάντα για δημοσίευση.

Αυτό όμως μπορεί να χαρακτηριστεί «λάθος» –μικρό ή μεγάλο– όχι όμως «ατόπημα».

β. Η σκληρότητα των εναντίον του κ. Κασιμάτη επιθέσεων τεσσάρων πολιτικών της Ν.Δ. και ενός του ΚΙΔΗΣΟ (σε αντίθεση με την άψογη στάση του κ. Κατρούγκαλου) και κάποιων δημοσιογράφων εκπλήσσει και προβληματίζει.

Διερωτάται κανείς:

– Πώς από τα γραφόμενα στη λεζάντα –«Μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε. Ισως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της δεξιάς»– συμπέραναν οι κατήγοροί του βουλευτές και δημοσιογράφοι ότι ο κ. Κασιμάτης, όταν έγραφε αυτά, ήταν γνώστης της κατάστασης της υγείας του κ. Κατρούγκαλου;

– Δεν δείχνει η λεζάντα πως ο συντάκτης της απέδιδε την αλλαγή της κώμης στον «πανδαμάτορα» χρόνο ή σε εγκληματικές πράξεις… της «δεξιάς»;

– Μήπως η φωτογραφία και η λεζάντα ήταν η αφορμή για τις επιθέσεις κατά του κ. Κασιμάτη και οι αιτίες βρίσκονται αλλού;

γ. Σκληρότητα προς τον αρθρογράφο της επέδειξε και η «Καθημερινή».

Κατά την ίδια την «Κ», ο κ. Κασιμάτης διέπραξε ένα λάθος, αφού «ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου», όπως η εφημερίδα βεβαιώνει («Κ» 28.8.20) και ο διευθυντής της δέχεται πως «Την περασμένη Παρασκευή η “Κ” έκανε ένα σοβαρό λάθος» («Κ» 1.9.2020).

Η «τιμωρία» που επέβαλε η «Κ» στον κ. Κασιμάτη γι’ αυτό το λάθος είναι απαραδέκτως δυσανάλογη με το μέγεθος του λάθους, άρα άδικη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή