Το ολοφάνερο δίκαιο και η ομοψυχία μας

Το ολοφάνερο δίκαιο και η ομοψυχία μας

Κύριε διευθυντά
Πραγματοποιήθηκε προσφάτως, παρά την υγειονομική κρίση, με μεγάλη επιτυχία –μικρή όμως δημοσιότητα– η ημερίδα της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στο ακριτικό Καστελλόριζο, με θέμα τις θαλάσσιες ζώνες και την προκλητικότητα της Τουρκίας. Οσοι έκλιναν το γόνυ στην πανέμορφη αυτή και ιστορική κουκκίδα που βρίσκεται κυριολεκτικά στο ρουθούνι της γείτονος, αισθάνθηκαν τη συγκίνηση και μυσταγωγία της συμμετοχής. Οσοι απουσίασαν –δυστυχώς από ό,τι ακούστηκε διαδικτυακά, για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων– δεν στέρησαν από το γεγονός τη συνολική αποδοχή. Είναι τόσο σπάνιες οι ποιοτικές και ουσιαστικές αυτές στιγμές εθνικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, τα λόγια του κεντρικού ομιλητή και ακαδημαϊκού, τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ακούστηκαν –ενν. χωρίς αναφορά στο όνομά του– αυτολεξεί –verbatim– σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της 25ης Σεπτεμβρίου από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου της χώρας. Απαρίθμησε τα τέσσερα σημεία προκλητικότητας της Τουρκίας (εισβολή στην Κύπρο – casus belli για την αιγιαλίτιδα ζώνη των 12 μιλίων, ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο και σύσταση ομάδας δράσης ordu – Στρατιά του Αιγαίου με έδρα τη Σμύρνη) που τεκμηριώνουν το δικαίωμα νόμιμης άμυνας της Ελλάδας, αμυντικής της θωράκισης και άρνησης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών της, όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν στην ημερίδα.
Αλλωστε η γνώση, και μάλιστα η επιστημονική, είναι για να μεταδίδεται και να γίνεται κτήμα όλων. Ολων μας. Ανεξαρτήτως συμπαθειών ή κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή