Τα συμπεράσματα και τα «εάν» αρμοδίων

Τα συμπεράσματα και τα «εάν» αρμοδίων

Κύριε διευθυντά 
Σας παραθέτω κατά λέξη δύο δηλώσεις που παρουσιάσθηκαν στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ στις 27.9.2020 και αφορούν το πρόβλημα της πανδημίας στη χώρα μας: 

«Θεωρώ εγκληματική αμέλεια της πολιτείας να μην τονίσει ότι είναι υπερπολλαπλάσιος ο κίνδυνος στις πιο μεγάλες ηλικίες, άρα και θα πρέπει να ενημερώνουμε…» και «Αν όλοι φορούσαμε μάσκες για 14 ημέρες, θα είχαμε εξαφανίσει τον ιό». 
Οσο και αν ηχεί περίεργα, η πατρότητα αμφοτέρων των δηλώσεων δεν ανήκει σε κάποιον επιστήμονα που νουθετεί, ούτε καν σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό, αλλά στον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, αντιστοίχως, που όλως τυχαίως είναι από τα αρμοδιότερα, αν όχι τα αρμοδιότερα, κυβερνητικά στελέχη για τον περιορισμό του προβλήματος. 

Υποθέτω ότι θα διερωτηθείτε μαζί μου: Ποιοι εκπροσωπούν την πολιτεία και τι τους εμπόδισε να έχουν ήδη ξεκινήσει, προ πολλού, τη συνεχή ενημέρωση του κοινού; Και γιατί δεν έχουν ήδη επιβάλει τη χρήση μάσκας παντού για 14 ημέρες; Με τόσο ευοίωνη και σε σύντομο χρόνο προοπτική, ποιος θα αντιδρούσε; 

Την περασμένη άνοιξη, τα μηνύματα της πολιτείας ήταν σαφή και η συλλογική προσπάθεια πέτυχε. Αντιθέτως, στη συνέχεια επήλθε η χαλάρωση. Σε πολλά επίπεδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή