Μια δικαστική εξουσία

Κύριε διευθυντά
Υπάρχει μια δικαστική εξουσία, άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Είναι τα ειρηνοδικεία, τα οποία πλαισιώνουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Σε κάθε ειρηνοδικείο προΐσταται ένας ειρηνοδίκης με βοηθό έναν γραμματέα του. Ο θεσμός αυτός παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς είναι απαραίτητος στην ελληνική κοινωνία, ενώ υπάρχει από πολλά χρόνια. 

Ο ειρηνοδίκης λύνει κατά κανόνα μικρές διαφορές, όπως αγροκτηματικές, οικογενειακές, διαπληκτιζόμενων φίλων, εχθρών, συζύγων και αρκετές άλλες. Εκτελεί θεάρεστο έργο, σημαντικό και αποτελεσματικό. Εχει τέτοια δύναμη, που προσφέρει στους ενδιαφερομένους, με τις αποφάσεις του, μόνο ειρήνη, αγάπη και ησυχία. Ενίοτε μεγαλύτερη των άλλων δικαστηρίων. Γενικά, οι ειρηνοδίκες εμφορούνται από προσόντα σπάνια. Κοσμούν τη δικαστική εξουσία, είναι άξιοι, δίκαιοι και με προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα εκτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον. 

Οσοι εκτός των ανωτέρω έχουν και οιασδήποτε άλλες διαφορές, ας σπεύσουν στον ειρηνοδίκη της περιοχής τους με μια αίτηση, αναλόγως, προφορική ή γραπτή. Αυτός σύντομα θα εκδώσει τη σχετική απόφαση που θα περιλαμβάνει την απόλυτη λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή