Μεταξύ Σαρωνικού και Αργολικού

Μεταξύ Σαρωνικού και Αργολικού

Κύριε διευθυντά
Ο αγαπητός κ. Ηλίας Μαγκλίνης στο σχόλιό του στη στήλη «ΓΝΩΜΗ» στο φύλλο του Σαββάτου 3-10-2020 γράφει: «Σκηνή πρώτη: Ελληνας οπερατέρ συμμετέχει στα γυρίσματα ταινίας αμερικανικής παραγωγής σε νησί του Αργοσαρωνικού…». Παρασύρθηκε κι αυτός από το λάθος που γίνεται χρόνια τώρα με τον ανύπαρκτο «Αργοσαρωνικό». 

Ο Σαρωνικός και ο Αργολικός είναι δύο γειτονικοί μεν, ανεξάρτητοι όμως και διακριτοί κόλποι, με συγκεκριμένο όνομα ο καθένας τους. Δεν υπάρχει Αργοσαρωνικός Κόλπος. Η ονομασία δόθηκε χάριν συντομίας για τα δρομολόγια των πλοίων που εξυπηρετούν νησιά και λιμάνια των δύο κόλπων και κακώς έχει επεκταθεί και σε αυτά με την έκφραση: «Νήσοι του Αργοσαρωνικού Κόλπου». 

Οι Σπέτσες βρίσκονται στον Αργολικό Κόλπο, η Υδρα και η Ερμιόνη στον Κόλπο της Υδρας, ο Πόρος, η Αίγινα, η Σαλαμίνα, τα Μέθανα και το Αγκίστρι στον Σαρωνικό Κόλπο. Ο αείμνηστος καθηγητής του ΕΜΠ Ιωάννης Δοανίδης έλεγε σκωπτικά: «Οι Ελληνες αεί… Στράβωνες εισίν». Μήπως είχε δίκιο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή