Άτομα του υποκόσμου οι δράστες

Άτομα του υποκόσμου οι δράστες

Κύριε διευθυντά
Οι εγκέφαλοι της  αποτρόπαιης ενέργειας με θύμα τον πρύτανη του ΟΠΑ ούτε φασίστες ούτε αναρχικοί, ούτε καν ψεκασμένοι είναι. Είναι άτομα του υποκόσμου βουτηγμένα στο παράνομο εμπόριο και στην παροχή υπηρεσιών προστασίας. 

Οι δε υπό κατάληψη χώροι, ακόμα και μέσα σε «εμβληματικά» πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των ανομιών τους και για την ανέξοδη στέγαση των υπαλλήλων τους και της σχετικής πελατείας. Πολύ φοβάμαι ότι το εν λόγω περιστατικό θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο παρόμοιων θλιβερών γεγονότων των τελευταίων 20 χρόνων, που διαδραματίστηκαν αρχικά με τη «συνδρομή» κάποιων μέσα από τα ιδρύματα που σήμερα πλήττονται και στη συνέχεια ενισχύθηκαν με την εκκωφαντική σιωπή πολλών, αν κυβέρνηση και πανεπιστήμια δεν συμφωνήσουν: α) στο να μετατραπεί η κατάληψη δημόσιων χώρων σε ποινικό αδίκημα με αυστηρές κυρώσεις και β) στη χωρίς εκπτώσεις αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων. 

Αν δεν τα βρουν, τότε μία λύση (δυστυχώς) υπάρχει προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών, και να αναβαθμιστεί η ποιότητα σπουδών: η φυσική μετακίνηση ιδρυμάτων (π.χ., το Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μεταφερθεί στο… Μέτσοβο), κάτι που –σε πρώτη φάση τουλάχιστον– θα αποσυντονίσει τους επαγγελματίες του είδους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή