Θεία Μετάληψη και μεταδοτικότητα

Θεία Μετάληψη και μεταδοτικότητα

Κύριε διευθυντά
Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας το εγκύκλιο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου σχετικά με θέματα της πίστης μας και τον υποχρεωτικό εγκλεισμό στα σπίτια μας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η φονική πανδημία του κορωνοϊού που λυμαίνεται τη χώρα μας και τον πλανήτη. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι ανέμενα και κάτι περισσότερο από τους ιεράρχες μας προς διαλεύκανση κάποιων ζητημάτων, τα οποία αδαείς, ημιμαθείς ή και δηλωμένοι άθεοι σκόπιμα συγχέουν και συσκοτίζουν, προκαλώντας ανησυχία και σύγχυση στον λαό με σκοπό να πλήξουν την πίστη, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.
Συγκεκριμένα, περίμενα να ακούσω ότι αν απαγορεύεται από την πολιτεία η τέλεση της Θείας Λειτουργίας με συμμετοχή των πιστών, αυτό γίνεται για να μειωθεί η κίνηση και ο συνωστισμός έξω από τους ναούς. Διότι μέσα στους ιερούς ναούς η θεία χάρις και ο Χριστός
εξοντώνουν και δεν επιτρέπουν να ζήσει κανένα μικρόβιο. Συνεπώς, ενώ η μάσκα, η τήρηση αποστάσεως και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητα παντού έξω από τους ναούς, μέσα στον ναό κατά τη λειτουργία και τις άλλες ιεροτελεστίες αυτά είναι περιττά και δείχνουν μάλλον ολιγοπιστία ή απιστία.

Το άκρον άωτον δε της ολιγοπιστίας είναι τα ξεχωριστά κουταλάκια για τη Θεία Κοινωνία, όπου το θείο πυρ και το Αγιο Πνεύμα κατακαίει μυστικά τα πάντα, μεταβάλλοντας τον άρτο και τον οίνο σε σώμα και αίμα Χριστού. Γι’ αυτό κανείς ποτέ δεν πήρε μικρόβιο από τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων εδώ και 2.000 χρόνια. Οι δε ιερείς και αρχιερείς που καταλύουν στο τέλος το περίσσευμα
στο Αγιο Ποτήριο, ακόμη και εκείνοι που υπηρετούν σε νοσοκομεία, λοιμοκαθαρτήρια και λεπροκομεία, γίνονται μαθουσάλες, αντί να μολυνθούν και σύντομα να εκδημήσουν εις Κύριον! Η Θεία Κοινωνία μπορεί να βλάψει καμιά φορά προς συνετισμό του μόνον όποιον κοινωνεί ασεβώς και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή