Εφησυχασμός, λάθη, αλυσίδα από «μαγκιές»

Εφησυχασμός, λάθη, αλυσίδα από «μαγκιές»

Kύριε διευθυντά
Είναι γνωστό πως ξιπασμένοι Νεοέλληνες τις τελευταίες δεκαετίες είχαν σημαία τον καταναλωτισμό, σε μια κοινωνία παρακμής, με διαλυμένους θεσμούς, και τώρα ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος προκύπτουν πανδημίες με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τη ζωή τους. Θα πρέπει λοιπόν πάση θυσία να προστατεύσουμε το περιβάλλον, διαφορετικά οι πανδημίες θα συνεχιστούν. Η καταστροφή της φύσης οδηγεί στην εξάπλωση των πανδημιών. Το δίδαγμα από τον κορωνοϊό είναι πως στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Οι αιτίες για τους εκατοντάδες νεκρούς είναι οι εξής:

1. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας δεν άκουσαν τον χαρισματικό καθηγητή στη Γενεύη κ. Μανώλη Δερμιτζάκη που είχε εισηγηθεί: μάσκες σε όλο τον πληθυσμό από αρχές Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι από την αμισθί θέση του ΕΣΕΤΕΚ (Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας) παραιτήθηκε απογοητευμένος στις 3/8/20. Αρμόδιος υπουργός όχι μόνο τον εκτόπισε αλλά και εκώφευσε στις εισηγήσεις του. Εάν είχε εισακουσθεί θα είχαν σωθεί εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Στις 10/10 οι νεκροί ήταν 436 και μέχρι σήμερα εκτοξεύτηκαν κοντά στις 2.000.

2. Εάν λοιπόν το lockdown είχε επιβληθεί αρχές Σεπτεμβρίου (που όμως δεν επιβλήθηκε για να δοθεί «ανάσα» στις επιχειρήσεις) δεν θα είχε κοπεί η ανάσα εκατοντάδων ασθενών. 

3. Η επανάπαυση, η μείωση της χαλάρωσης και ο εφησυχασμός των πολιτών είχαν τραγικά αποτελέσματα. 

4. Η καθυστερημένη έναρξη εντατικών και αυστηρών ελέγχων στους εργάτες γης από όμορες χώρες. Επρεπε στα σύνορα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ. Μην ξεχνάμε την επιτυχημένη επίδοση της Ν. Κορέας με τεράστια έμφαση στα μαζικά τεστ και στην εκτεταμένη ιχνηλάτηση. Στην Ελλάδα υπήρχε ο ιός και δεν ξέραμε πώς να τον εντοπίσουμε. 

5. Στις φοιτητουπόλεις έπρεπε να είχε επιβληθεί η μάσκα με την έναρξη της φοιτητικής χρονιάς. 

6. Δυστυχώς δεν επιβλήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών η πυκνότητα των δρομολογίων στα 2΄ (αντί των 7΄) σε μετρό και ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα τον συνωστισμό και την εκτίναξη της μετάδοσης του ιού.

7. Δεν επιστρατεύθηκαν από τον Αύγουστο οι πνευμονολόγοι από όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία. 

8. Οπως σοφά δήλωσε ο Ανθιμος Αλεξανδρουπόλεως, οι μαγκιές των ιεραρχών και οι ευλαβείς εγωισμοί σκοτώνουν. Αντί να δηλωθεί ομολογία των λαθών, υπήρξε αλλοφροσύνη και έπαρση.

Για να μη γίνονται, λοιπόν, γκάφες θα πρέπει οι πολιτικοί να αφουγκράζονται και να πειθαρχούν στους επιστήμονες, καθώς και να χαράσσεται στρατηγική για τη σωστή διαχείριση. Μήπως οι πολιτικοί αντί να εκτοξεύουν επανδρωμένα σκάφη στο Διάστημα και να σχεδιάζουν διαστημικά ταξίδια, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να διαθέσουν αυτά τα δισ. στα νοσοκομεία;

Οι αρμόδιοι γνωρίζουν την απειθαρχία του Ελληνα και όφειλαν να ενεργήσουν έγκαιρα και ταχύτατα, δηλαδή από αρχές Σεπτεμβρίου επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε όσους δεν φορούσαν μάσκα, οπότε δεν θα χρειαζόταν το τωρινό lockdown. 
Αραγε, θα έχει κάποιος «αρμόδιος» την ευαισθησία να παραιτηθεί για τους τόσους νεκρούς; «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή