Ο φωτεινός δρόμος των επιστημόνων 

Ο φωτεινός δρόμος των επιστημόνων 

Κύριε διευθυντά
Η επιστημονική σύμπραξη της πολυεθνικής Pfizer με την ερευνητική BioNTech της Γερμανίας αποτελεί μια εξαιρετική είδηση παγκόσμιας εμβέλειας, την παραγωγή του πρώτου επιτυχημένου εμβολίου κατά της COVID-19. 

Παράλληλη σημαντική είδηση αποτελεί η αγαστή συνεργασία του Ελληνα Αλβέρτου Μπουρλά, Δ.Σ. της Pfizer, και των Τούρκων επιστημόνων – ερευνητών Ugur Sahin και της συζύγου του Oezlem Tuereci, δημιουργών της BioNTech. 

Πόσο πολλά έχουν να μάθουν οι αέναα αλληλοδιαπληκτιζόμενες Ελλάδα και Τουρκία από αυτή τη συνεργασία επιστήμης – έρευνας – βιομηχανικής παραγωγής μέσα στην ενωμένη Ευρώπη! Και πόσο πολλές αντιστάσεις, αντιλογίες, αντιφάσεις των δύο γειτονικών κρατών ξεπερνάει η ορθολογική κοινωφελής συνεργασία ενός Ελληνα και δύο Τούρκων επιστημόνων!

Αν η διεθνής εμπορική ναυτιλία κρατάει ήδη ανοιχτό έναν μεγάλο δίαυλο ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σίγουρα η διεθνής επιστημονική κοινότητα τον διευρύνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή