Πανδημία, ΑΑΔΕ και περί ενοικίων

Πανδημία, ΑΑΔΕ και περί ενοικίων

Κύριε διευθυντά 
Η  επιστολή αυτή γράφεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκμισθωτές εκείνους που αγωνιούν για την πιθανότητα να μην έχει γίνει αποδεκτή η «δήλωση COVID» για συμψηφισμό της απώλειας ενοικίου (που θα φτάσει το 100% στις αρχές του 2021) με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη νοοτροπία της απουσίας πληροφόρησης ή του περιορισμού της στο ελάχιστο εκ μέρους των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών. 

Για την ΑΑΔΕ, μια από τις καλύτερα οργανωμένες υπηρεσίες και από τις λίγες που απαντούν στα e-mail των πολιτών, έχω εντούτοις να επισημάνω τα εξής προβλήματα: 

1) Στις 18 Ιανουαρίου 2021 διαπίστωσα την κατάθεση της επιδότησης ενοικίου για τον μήνα Νοέμβριο 2020 στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Τη συσχέτιση, εντούτοις, με το ποιο μήνα ή μισθωτήριο αφορούσε έπρεπε να υποθέσω κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς από το σύνολο του ποσού που κατατέθηκε. 

2) Ενώ η κατάθεση αυτή αφορά τον Νοέμβριο, εκκρεμούν συμψηφισμοί φορολογικών υποχρεώσεων για τα ίδια μισθωτήρια από τον Απρίλιο του 2020. 

3) Στα επαναλαμβανόμενα e-mail προς την ΑΑΔΕ (πριν δω την κατάθεση και εξ αυτής υποθέσω ότι τουλάχιστον οι «δηλώσεις COVID» έχουν γίνει αποδεκτές επί της αρχής) έπαιρνα προσχηματικές απαντήσεις του τύπου κοιτάξτε τον νόμο τάδε ή του τύπου έχει συμβεί το ένα ή το άλλο σενάριο. 

Εξ αυτών προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα: Υπάρχει εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων της υπηρεσίας; Αυτοί που ανέλαβαν τις καταθέσεις του Νοεμβρίου ενημερώνουν εκείνους που έχουν αναλάβει τον συμψηφισμό των μηνών που προηγήθηκαν; Η υπηρεσία που έχει αναλάβει την απάντηση στα e-mail των πολιτών επικοινωνεί με τους υπολοίπους; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή