ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Έντονη διαφωνία

Κύριε διευθυντά
Σαν παλιός «εφημεριδάς» διαβάζω καθημερινά την εφημερίδα και βρίσκω την ύλη της ενημερωτική, ποιοτική και ενδιαφέρουσα. Θέλω όμως να καταγραφεί η έντονη διαφωνία μου για ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14/2 και αφορά την πολιτική μου παρουσία και το πολιτικό μου μέλλον.

Οι παρατηρήσεις μου στο σχόλιο: Πρώτον, δεν κάνω «αντιπολίτευση» αλλά συμβάλλω στην αναζήτηση της καλύτερης δυνατής πολιτικής διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεύτερον, το «εκνευρισμένο» Μαξίμου που υποτίθεται ότι με έβαλε στην «black list» ακόμη και αν υπάρχει, είναι αναρμόδιο. Η λίστα, ευρωβουλευτική ή βουλευτική, είναι ουσιαστικά προνόμιο του προέδρου της Ν.Δ. και πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Τον υποστήριξα με την υπογραφή μου και δυναμικά στη μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ. όταν αρκετοί από το σημερινό «Μαξίμου» δεν είχαν καν σχέση με τη Ν.Δ. Η ποιότητα της σχέσης μου με τη Ν.Δ. προσδιορίζεται από δύο προσωπικότητες. Από τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκη.

Επειδή έχω περάσει επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το υπόγειο και κυρίως από το ισόγειο του Μαξίμου, αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του παρασκηνίου που δεν βγάζει πουθενά και το ίδιο συνιστώ στον συντάκτη της εφημερίδας.

Τρίτον, μερικά από τα ζητήματα στα οποία έχω παρέμβει δημόσια, συμβάλλοντας στον δημιουργικό διάλογο είναι: Ηλεκτροκίνηση στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τουριστικά λεωφορεία για να αποτραπεί ο συνωστισμός σε συνθήκες πανδημίας, προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) για δανεισμό μέχρι 2% του ΑΕΠ για να χρηματοδοτηθούν το ΕΣΥ και η εκπαίδευση, δημιουργία bad bank με βάση την πρόταση Στουρνάρα. Αυτές και πολλές άλλες θέσεις μου έχουν διατυπωθεί δημόσια. Νομίζω ότι συμβάλλουν στον δημόσιο διάλογο και στην προσπάθεια βελτίωσης του κυβερνητικού έργου. 

Το πώς ακριβώς ο συντάκτης σας ή οι πηγές του θεώρησαν ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις προετοιμάζουν το έδαφος για να «μετακινηθώ» στο κόμμα Βελόπουλου είναι κάτι που ειλικρινά με ξεπερνά. Μπορώ να διαβεβαιώσω την εφημερίδα σας ότι δεν πάω πουθενά, εδώ, δηλαδή στη Ν.Δ., θα μείνω. Φροντίστε κι εσείς να αποφεύγετε σχολιασμούς και κατασκευές που δεν θα οδηγήσουν βέβαια στη δική μου «μετακόμιση» αλλά στη «μετακόμιση» της δημοσιογραφικής εγκυρότητας και αξιοπιστίας.