Ενα… τριτοβάθμιο επίκαιρο θεώρημα

Ενα… τριτοβάθμιο επίκαιρο θεώρημα

Κύριε διευθυντά
Σε μια χώρα τα πανεπιστήμια υποφέρουν από βανδαλισμό και τραμπουκισμό. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κάτι. Η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε. Να αποδειχθεί ότι η αντίθεση της αντιπολίτευσης είναι ιδεοληπτική. Απόδειξη. Α) Ορισμός: Η απόδραση από την πραγματικότητα μπορεί να οφείλεται σε λόγους μεταφυσικούς ή ιδεοληπτικούς. Β) Τα δεδομένα. Στη χώρα ξέσπασε μια πανδημία της οποίας το αίτιο αποδεδειγμένως μεταδίδεται μέσω συγχρωτισμού. Κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες «ανέλαβαν το ρίσκο» των συναθροίσεων στις εκκλησίες.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης «ανέλαβε το ρίσκο» των διαδηλώσεων εναντίον της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε απόδραση από την περί κορωνοϊού πραγματικότητα, άρα οι λόγοι είναι ταυτίσιμοι. Γ) Συμπέρασμα. Η αντίσταση στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι ιδεοληπτική, ο.ε.δ. (όπερ έδει δείξαι). Δ) Συνέπεια του αποδεδειγμένου θεωρήματος: αν οι ιδεοληπτικές συναθροίσεις επιτρέπονται δεν μπορεί να απαγορεύονται οι θρησκευτικές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή