Η Σχολή Δικαστών και η αξιολόγηση

Η Σχολή Δικαστών και η αξιολόγηση

Κύριε διευθυντά 
Με μεγάλη χαρά διαβάζω τελευταία πολλά κείμενα, δημοσιευμένα στην εφημερίδα σας όπως και σε άλλες, σχετικά με την επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης. Επρεπε προ πολλού να έχει απασχολήσει το θέμα και να έχουν γίνει βαθιές τομές. Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν είναι αργά. Πάντως, επειδή ιδιαίτερη θέση στην όλη συζήτηση έχει το ζήτημα της αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών, σε αυτό θα ήθελα να αναφερθώ, δεδομένου ότι κατά την άποψη του γράφοντος τούτο τίθεται πρωθύστερα.

Και εξηγούμαι: Πριν από την αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς αξιολογούνται εντός της Σχολής Δικαστών οι υποψήφιοι δικαστικοί λειτουργοί. Διότι αν αποφοιτούν όλοι όσοι εισέρχονται στην εν λόγω σχολή, αν δηλαδή όλοι οι εισαχθέντες κρίνονται εκ προοιμίου, λόγω της επιτυχούς εισαγωγής τους και μόνο, κατάλληλοι για να δικάζουν τον κοσμάκη και να απονέμουν δίκαιο, τότε σαφώς το πρόβλημα της αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και προέχει ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της Σχολής Δικαστών. Βλέπετε, η πρώτη, μόνη της, χωρίς να έχει προηγηθεί η δεύτερη, έχει κατά τη γνώμη μου μικρή σημασία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή