Η επιλογή ατόμων και περί «vetting»

Η επιλογή ατόμων και περί «vetting»

Κύριε διευθυντά

Γενικά δεν προωθώ χρήση αγγλικών λέξεων. Κάπου κάπου όμως μια λέξη αρκεί να αποδείξει κάτι που έπρεπε να γίνει αλλά οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να το κάνουν.

Αναφέρομαι, φυσικά, στο ότι αυτοί/ες που αποφασίζουν, τοποθετούν και διορίζουν δεν κάνουν το απαραίτητο vetting. Τι είναι όμως αυτό το vetting, δεν υπάρχει ελληνική λέξη να πληροί την έννοιά του;

Αυστηρός έλεγχος, εξονυχιστική αξιολόγηση, λεπτομερής εξέταση στοιχείων που αφορούν σε πρότερη προσωπική και επαγγελματική ζωή συμπεριλαμβάνονται όλα στην «αθώα» λέξη vetting! Δεν είναι τυχαίο που η διαδικασία του vetting χρησιμοποιείται συνεχώς, πέρα από τη χώρα μας, για άτομα προτεινόμενα για θέσεις-κλειδιά στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό στερέωμα. Και γίνεται συνήθως από επιτροπή εκτός χώρου ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία της αμερόληπτης κρίσης και να «στεριώσει» η τελική επιλογή.

Ο κ. Λιγνάδης, γνώστης του παρελθόντος του, από μόνος του έπρεπε να αποτρέψει την κ. υπουργό να τον τοποθετήσει στη θέση που του ανέθεσε. Και η κ. Μενδώνη θα απέφευγε την «επικινδυνότητα και εξαπάτηση» αν το πρόωρο και σωστό vetting είχε γίνει.

Με τόσους αγγλομαθείς στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιος να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί το απαραίτητο vetting;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή