Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας θυμάτων

Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας θυμάτων

Κύριε διευθυντά
Εν μέσω πανδημίας, ελληνοτουρκικών, οικονομικών και άλλων σοβαρών θεμάτων της χώρας είναι πράγματι εντυπωσιακή η δήλωση συμπαράστασης του πρωθυπουργού μας στη μεγάλη κυρία του Αθλητισμού (Ολυμπιονίκη) Σοφία Μπεκατώρου για το «πάθημά» της σχετικά με την προ εικοσαετίας σεξουαλική της κακοποίηση, και μάλιστα πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης ή κρίσης περί παραγραφής ή μη του διαπραχθέντος εγκλήματος, θυσιάζοντας έτσι στον βωμό της τήρησης των νεοπαγών αρχών της πολιτικής ορθότητας τη θεμελιώδη αρχή του ποινικού δικαίου περί «του τεκμηρίου της αθωότητας».

Δηλαδή: Προκειμένου να μην κατηγορηθεί κάποιος ως ανάλγητος υποστηρικτής ενός βιαστή, πρέπει όλοι μας να δεχθούμε a priori ως αποδεδειγμένα τα πραγματικά περιστατικά της σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη και μόνον βάσει δηλώσεως… διότι το μετάλλιο και μόνον της νίκης της παθούσης αποτελεί από μόνο του αμάχητο τεκμήριο αληθείας – ή ενοχής αντίστοιχα!

Εν συνεχεία της πρωθυπουργικής συμπαράστασης και καταδίκης του συμβάντος ακολούθησαν διά των αρχηγών τους και άλλα κόμματα (ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) στη λίστα συμπαράστασης – προφανώς για να μην υστερήσουν. Αμέσως μετά (χρονικά) προσετέθη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας –ιστορική ημερομηνία εγγραφής της στη λίστα η 18η Ιανουαρίου 2021– υπό την ιδιότητά της ασφαλώς ως «γυναίκας – πολιτικού» και για τους ίδιους ως ανωτέρω λόγους, σίγουρα όχι ως νομικού – δικαστή. Απλά γιατί… νομικά ξέρει και κατέχει! Στη λίστα έπονται και άλλοι «επώνυμοι» βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων κ.λπ. 

Υπάρχει ακόμη επαρκής χρόνος εγγραφής στη λίστα, μέχρις εκδόσεως μιας κάποιας δικαστικής απόφασης. Κι όταν πλέον η επώνυμη λίστα συμπαράστασης θα έχει ένα δυσθεώρητο μήκος, τότε πλέον η Πολιτεία θα αισθανθεί έτοιμη να κρίνει και να αποφασίσει, στο πλαίσιο του προνοιακού της ρόλου, τη χορήγηση ισοβίως «ειδικού επιδόματος συμπαράστασης» στην τιμωμένη της λίστας. Εάν πάλι αυτό δεν ήθελε νομοθετηθεί, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα, προς αποκατάσταση του δικαίου ή απλώς προς ικανοποίηση του κοινού περί τούτου αισθήματος, να θεσμοθετηθεί μια θέση, ίσως προέδρου, σε ειδικώς συσταθησομένη Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας θυμάτων, κυρίως αθλητών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων ή κακοποιήσεων. Προσωπικώς δεν αμφιβάλλω ότι τέτοια προβλήματα είναι «παιγνιδάκι» για εμάς τους ευαισθητοποιημένους Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή